Gå til innhold

Syltetøyskyer (småkaker) - oppskrift


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

To varianter:

BRINGEBÆRKAKER - ca 25 stk

250 g smør, 1/2 dl sukker, 8-10 dråper mandelessens, 5 dl siktet mel, sesamfrø, br.bærsyltetøy

Pisk smør og sukker hvitt, rør inn litt etter litt mandelessensen og det siktede melet. Form spiseskjefuller av deigen til kuler og rull dem i sesamfrø. Legg kulene på stekeplate og trykk dem flate med gaffel. Lag en fordypning i midten av hver kake med enden av en tresleiv og ha i 1/2 ts syltetøy.

Stekes ved 190 grader i 10-12 minutter, avkjøl 2-3 minutter på plata, flytt dem deretter over på rist for fullstendig avkjøling.

SØTE KJEKS - ca 40 stk

125 g smør, 1 1/4 dl sukker, 3 ss melk, 2-4 dråper vaniljeessens, 3 3/4 dl siktet mel, 2 1/4 ts bakepulver, 1 1/4 dl kakefyllpulver med vaniljesmak.

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett melk og vaniljeessens og pisk det godt inn. Skjær inn (det står så!) det siktede melet og kakefyllpulveret. Alt blandes godt. Ha litt og litt av deigen i kakesprøyte med ønsket spiss og trykk ut på smurt stekeplate (evt. rull kuler og trykk dem flate). Stekes ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøles 2-3 minutter før de legges over på rist for fullstendig avkjøling.

Varianter:

> Syltetøy, som ovenfor

> Kanel (erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao og tilsett 1 ts kanel)

> Kokosmasse (tilsett 1 1/4 dl kokosmasse sammen med det tørre)

> Kaffe (2 ts pulverkaffe løses opp i 3 ts varmt vann, ta vekk 3 ss av melkemengden)

> Sitron (tilsett revet skall av 1/2 sitron, 1 ts sitronsaft og noen dråper gul konditorfarge før det tørre blandes inn)

> Valnøtt (plasser en halv valnøtt på toppen av hver kake til pynt)

To varianter:

BRINGEBÆRKAKER - ca 25 stk

250 g smør, 1/2 dl sukker, 8-10 dråper mandelessens, 5 dl siktet mel, sesamfrø, br.bærsyltetøy

Pisk smør og sukker hvitt, rør inn litt etter litt mandelessensen og det siktede melet. Form spiseskjefuller av deigen til kuler og rull dem i sesamfrø. Legg kulene på stekeplate og trykk dem flate med gaffel. Lag en fordypning i midten av hver kake med enden av en tresleiv og ha i 1/2 ts syltetøy.

Stekes ved 190 grader i 10-12 minutter, avkjøl 2-3 minutter på plata, flytt dem deretter over på rist for fullstendig avkjøling.

SØTE KJEKS - ca 40 stk

125 g smør, 1 1/4 dl sukker, 3 ss melk, 2-4 dråper vaniljeessens, 3 3/4 dl siktet mel, 2 1/4 ts bakepulver, 1 1/4 dl kakefyllpulver med vaniljesmak.

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett melk og vaniljeessens og pisk det godt inn. Skjær inn (det står så!) det siktede melet og kakefyllpulveret. Alt blandes godt. Ha litt og litt av deigen i kakesprøyte med ønsket spiss og trykk ut på smurt stekeplate (evt. rull kuler og trykk dem flate). Stekes ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøles 2-3 minutter før de legges over på rist for fullstendig avkjøling.

Varianter:

> Syltetøy, som ovenfor

> Kanel (erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao og tilsett 1 ts kanel)

> Kokosmasse (tilsett 1 1/4 dl kokosmasse sammen med det tørre)

> Kaffe (2 ts pulverkaffe løses opp i 3 ts varmt vann, ta vekk 3 ss av melkemengden)

> Sitron (tilsett revet skall av 1/2 sitron, 1 ts sitronsaft og noen dråper gul konditorfarge før det tørre blandes inn)

> Valnøtt (plasser en halv valnøtt på toppen av hver kake til pynt)

Åh, birdie, du er en knupp! Tusen takk!

*smask*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...