spirito Skrevet 29. oktober 2002 Del Skrevet 29. oktober 2002 På barneskolen bakte vi noen småkaker som læreren kalte syltetøyskyer. Det var små "hvite" kaker med syltetøy i midten. De var kjempegode, og jeg har så lyst til å bake sånne, men jeg har ikke oppskriften! Noen som kan hjelpe meg? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/79415-syltet%C3%B8yskyer-sm%C3%A5kaker-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
birdie Skrevet 29. oktober 2002 Del Skrevet 29. oktober 2002 To varianter: BRINGEBÆRKAKER - ca 25 stk 250 g smør, 1/2 dl sukker, 8-10 dråper mandelessens, 5 dl siktet mel, sesamfrø, br.bærsyltetøy Pisk smør og sukker hvitt, rør inn litt etter litt mandelessensen og det siktede melet. Form spiseskjefuller av deigen til kuler og rull dem i sesamfrø. Legg kulene på stekeplate og trykk dem flate med gaffel. Lag en fordypning i midten av hver kake med enden av en tresleiv og ha i 1/2 ts syltetøy. Stekes ved 190 grader i 10-12 minutter, avkjøl 2-3 minutter på plata, flytt dem deretter over på rist for fullstendig avkjøling. SØTE KJEKS - ca 40 stk 125 g smør, 1 1/4 dl sukker, 3 ss melk, 2-4 dråper vaniljeessens, 3 3/4 dl siktet mel, 2 1/4 ts bakepulver, 1 1/4 dl kakefyllpulver med vaniljesmak. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett melk og vaniljeessens og pisk det godt inn. Skjær inn (det står så!) det siktede melet og kakefyllpulveret. Alt blandes godt. Ha litt og litt av deigen i kakesprøyte med ønsket spiss og trykk ut på smurt stekeplate (evt. rull kuler og trykk dem flate). Stekes ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøles 2-3 minutter før de legges over på rist for fullstendig avkjøling. Varianter: > Syltetøy, som ovenfor > Kanel (erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao og tilsett 1 ts kanel) > Kokosmasse (tilsett 1 1/4 dl kokosmasse sammen med det tørre) > Kaffe (2 ts pulverkaffe løses opp i 3 ts varmt vann, ta vekk 3 ss av melkemengden) > Sitron (tilsett revet skall av 1/2 sitron, 1 ts sitronsaft og noen dråper gul konditorfarge før det tørre blandes inn) > Valnøtt (plasser en halv valnøtt på toppen av hver kake til pynt) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/79415-syltet%C3%B8yskyer-sm%C3%A5kaker-oppskrift/#findComment-413727 Del på andre sider Flere delingsvalg…
spirito Skrevet 30. oktober 2002 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2002 To varianter: BRINGEBÆRKAKER - ca 25 stk 250 g smør, 1/2 dl sukker, 8-10 dråper mandelessens, 5 dl siktet mel, sesamfrø, br.bærsyltetøy Pisk smør og sukker hvitt, rør inn litt etter litt mandelessensen og det siktede melet. Form spiseskjefuller av deigen til kuler og rull dem i sesamfrø. Legg kulene på stekeplate og trykk dem flate med gaffel. Lag en fordypning i midten av hver kake med enden av en tresleiv og ha i 1/2 ts syltetøy. Stekes ved 190 grader i 10-12 minutter, avkjøl 2-3 minutter på plata, flytt dem deretter over på rist for fullstendig avkjøling. SØTE KJEKS - ca 40 stk 125 g smør, 1 1/4 dl sukker, 3 ss melk, 2-4 dråper vaniljeessens, 3 3/4 dl siktet mel, 2 1/4 ts bakepulver, 1 1/4 dl kakefyllpulver med vaniljesmak. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett melk og vaniljeessens og pisk det godt inn. Skjær inn (det står så!) det siktede melet og kakefyllpulveret. Alt blandes godt. Ha litt og litt av deigen i kakesprøyte med ønsket spiss og trykk ut på smurt stekeplate (evt. rull kuler og trykk dem flate). Stekes ved 200 grader i 12-15 minutter. Avkjøles 2-3 minutter før de legges over på rist for fullstendig avkjøling. Varianter: > Syltetøy, som ovenfor > Kanel (erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao og tilsett 1 ts kanel) > Kokosmasse (tilsett 1 1/4 dl kokosmasse sammen med det tørre) > Kaffe (2 ts pulverkaffe løses opp i 3 ts varmt vann, ta vekk 3 ss av melkemengden) > Sitron (tilsett revet skall av 1/2 sitron, 1 ts sitronsaft og noen dråper gul konditorfarge før det tørre blandes inn) > Valnøtt (plasser en halv valnøtt på toppen av hver kake til pynt) Åh, birdie, du er en knupp! Tusen takk! *smask* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/79415-syltet%C3%B8yskyer-sm%C3%A5kaker-oppskrift/#findComment-414099 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.