Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Fordi da hadde jeg hatt høyere kredittgjeld. Hehe ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Her i huset er det mannen, som står for innkjøp og matlaging, så jeg følger ikke så godt med på prisene. Bra du har ordna deg godt Forresten er det mannen i huset her også som fikser matinnkjøp, men jeg pleier som regel å å få beskjed om ting som koster 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Dette er ikke riktig! Jeg/vi spiser ris flere ganger i uka, og har prøvd riskoker over en lang periode. Det anbefales det ikke! Årsaken er at belegget på kokeren løsnet og blandet seg med maten (pluss at det da etterhvert ikke ble belegg igjen). Dette var en koker til 3-400 kr. Vi koker ris i kjele med teflon- eller titanbelegg og det sitter aldri fast (jasminris). Så konklusjonen din gjelder nok ikke, for alle som har hatt det, er ikke fornøyd! Søren òg Jeg har ikke hatt riskokeren min lenge, så jeg får vente og se om den "overlever" eller ikke Kunne tenkt meg den fra Tupperware som ble linka til i tråden her. Den er av plast. Vaska dere ikke selve risbeholderen i oppvaskmaskinen heller? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Ris setter seg vanligvis ikke fast i gode kjeler som er egnet til formålet Det spørs sikkert hvem som lager mat? Jeg har veldig gode kjeler fra Solingen, så jeg tror ikke jeg skal skylde på dem 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Da hadde du nok dårlige kjeler Næsj, kanskje kokken som ikke holder mål? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Man må jo vaske riskokeren også, akkurat som en kjele. Trenger bare å tømme rester av risen i søpla, så er beholderen fri for ris og kan kjapt skylles 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Riskoker er kanskje greit om man skal lage ris til fire eller mer, men det er totalt bortkastet om man bare er en. Da hadde jeg nok kjøpt risposer 0 Siter
Mrs D Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Ja, har riskoker. Men vi bruker alltid boil-in-bag, det er genialt. 0 Siter
tusseline Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Søren òg Jeg har ikke hatt riskokeren min lenge, så jeg får vente og se om den "overlever" eller ikke Kunne tenkt meg den fra Tupperware som ble linka til i tråden her. Den er av plast. Vaska dere ikke selve risbeholderen i oppvaskmaskinen heller? Nei, vi vasket den for hånd. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2009 Skrevet 19. november 2009 Nei, vi vasket den for hånd. Huff da.... Får saumfare min etter hver gangs bruk 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 20. november 2009 Skrevet 20. november 2009 Jeg tror faktisk ingen bruker eggkoker nå for tida? Ingen jeg kjenner som jeg vet har eggkoker, bruker den - men riskokeren klarer man seg ikke uten dersom man først har prøvd (ikke vannkokeren heller for den saks skyld ) Vi bruker eggkokeren vår hele tiden, dvs minst en gang i uken. Synes den er kjempepraktisk! Har riskoker også, og er kjempefornøyd med den. En ting er at man slipper "søl", men det beste er at risen blir MYE bedre enn om man koker i kjele. Kommer litt an på risen, Uncle bens kan man jo koke hvordan man gidder - for dem som spiser det. Men "skikkelig" ris, jasmin og basmati, blir mye bedre i riskoker, synes jeg. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. november 2009 Skrevet 20. november 2009 Vi bruker eggkokeren vår hele tiden, dvs minst en gang i uken. Synes den er kjempepraktisk! Har riskoker også, og er kjempefornøyd med den. En ting er at man slipper "søl", men det beste er at risen blir MYE bedre enn om man koker i kjele. Kommer litt an på risen, Uncle bens kan man jo koke hvordan man gidder - for dem som spiser det. Men "skikkelig" ris, jasmin og basmati, blir mye bedre i riskoker, synes jeg. Jeg har nå aldri forstått at det skal være så stor forskjell på ris... Vi kjøper både Uncle Bens og Jasmin og den andre du nevner, og jeg synes det smaker omtrent det samme. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 20. november 2009 Skrevet 20. november 2009 Vi bruker eggkokeren vår hele tiden, dvs minst en gang i uken. Synes den er kjempepraktisk! Har riskoker også, og er kjempefornøyd med den. En ting er at man slipper "søl", men det beste er at risen blir MYE bedre enn om man koker i kjele. Kommer litt an på risen, Uncle bens kan man jo koke hvordan man gidder - for dem som spiser det. Men "skikkelig" ris, jasmin og basmati, blir mye bedre i riskoker, synes jeg. Enig ang riskokeren Skal tørke støv av eggekokeren og prøve den imorgen tidlig 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 20. november 2009 Skrevet 20. november 2009 Enig ang riskokeren Skal tørke støv av eggekokeren og prøve den imorgen tidlig Blir spennende å se hva du syns ) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 20. november 2009 Skrevet 20. november 2009 Blir spennende å se hva du syns ) Får komme med rapport 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 21. november 2009 Skrevet 21. november 2009 Jeg har nå aldri forstått at det skal være så stor forskjell på ris... Vi kjøper både Uncle Bens og Jasmin og den andre du nevner, og jeg synes det smaker omtrent det samme. Uncle Bens ris faller fra hverandre, og kleber overhodet ikke. Smaker plastikk. Jasminris kleber, og blir skikkelig "kinarestaurantaktig" - veldig god. Basmati kleber mindre, men er også veldig god på smak. Hurtigris og poseris synes jeg smaker vann. Så jo, jeg synes det er stor forskjell. 0 Siter
Colette Skrevet 21. november 2009 Skrevet 21. november 2009 Uncle Bens ris faller fra hverandre, og kleber overhodet ikke. Smaker plastikk. Jasminris kleber, og blir skikkelig "kinarestaurantaktig" - veldig god. Basmati kleber mindre, men er også veldig god på smak. Hurtigris og poseris synes jeg smaker vann. Så jo, jeg synes det er stor forskjell. At det går an å lage så mange problemer ut av det å koke ris :-) Alle de forskjellige ristypene er gode til sitt formål. Man følger oppskriften på pakken, og bruker en kjele med teflonbelegg. Verre er det ikke....Å koke ris er ikke noe man trenger spesialutstyr for å gjøre. Men hvis noen har glede av det, så gjerne for meg :-) Det setter seg ikke fast i noen typer kjeler hvis man er nøye med koketid og vannmengde. De eneste gangene jeg har hatt litt prolemer med "kliss i bunnen" er de gangene jeg koker ris til sushi. Men da har jeg antatt at det skyldes sukkeret som følger denne typen riskoking. 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 21. november 2009 Skrevet 21. november 2009 At det går an å lage så mange problemer ut av det å koke ris :-) Alle de forskjellige ristypene er gode til sitt formål. Man følger oppskriften på pakken, og bruker en kjele med teflonbelegg. Verre er det ikke....Å koke ris er ikke noe man trenger spesialutstyr for å gjøre. Men hvis noen har glede av det, så gjerne for meg :-) Det setter seg ikke fast i noen typer kjeler hvis man er nøye med koketid og vannmengde. De eneste gangene jeg har hatt litt prolemer med "kliss i bunnen" er de gangene jeg koker ris til sushi. Men da har jeg antatt at det skyldes sukkeret som følger denne typen riskoking. Jeg har heller aldri hatt problemer med at ris har satt seg fast. Men den blir bare SÅ mye bedre og luftigere i riskoker. Jeg trodde det ikke før jeg så det 0 Siter
Colette Skrevet 21. november 2009 Skrevet 21. november 2009 Jeg har heller aldri hatt problemer med at ris har satt seg fast. Men den blir bare SÅ mye bedre og luftigere i riskoker. Jeg trodde det ikke før jeg så det Ok. Jeg tror deg:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.