Gå til innhold

Hvilken ost liker dere?


Anbefalte innlegg

Gjest Shira :o)
Skrevet

Norvegia liker jeg. Synes ikke så mye om billigostene, smelter ikke skikkelig og er smakløse. Ikke er jeg fan av Findenosten heller, men det er så sjelden jeg kjøper den at jeg vet egentlig ikke.

  • Svar 58
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • morsan

    10

  • annegunn

    8

  • Bookworm

    4

  • candyqueen_83

    3

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Den norske ostetradisjonen er tragisk.

Norwegia kan ikke defineres som ost, i beste fall er den smaksatt gummi.

Norske oster som går an å spise: vellagret Jarlsberg, sveitser, vellagret edamer, Balsfjord, til nød vanlig edamer.

Gode oster - gruyère, comté, engelsk cheddar...

Skrevet

Har ikke smakt FirstPrice sin.

Foretrekker Jarlsberg selv, synes Norvegia er litt sur i forhold. Men den er grei som avveksling :)

Skrevet

Norvegia.

Ingen Synnøve eller First Price i min munn, nei.

Skrevet

Da har du virkelig ikke fulgt godt nok med - det har gjentatte ganger blitt kommentert hvor ufint det er å påpeke at man ikke liker noe, og at alle voksne (og helst alle barn også) skal spise alt:-)

Det går vel aller mest ut på at alle barn skal like alt, ellers har de hatt dårlig oppdragelse c",)

Skrevet

Spiser hvitost bare på pizza og ostesmørbrød (og lasagne og sånt da), ikke på brødskiva. Vi pleier å kjøpe Norvegia, lurer på om vi ikke har kjøpt den med tilsatt d-vitamin de siste gangene. Kanskje maule et par skiver mens jeg skjærer opp og legger på pizzaen. :o)

Skrevet

*S* Jeg husker jeg tenkte da ostekrigen raste som verst mellom Norvegia og Synnøve for noen år siden: Jammen stort oppstuss for de to kjedeligste ostene i ostedisken!!

First Price har jeg ikke engang våget å smake på, men jeg antar at den er en sterk konkurrent til de to ovennevnte.

Den vanligste osten her i huset, er Jarlsberg. Og innimellom spiser vi Gräddost eller Sveitser-ost, eller Ridder-ost og selvsagt parmesan og mozarella og andre "spesialoster" som har et helt annet anvendelsesområde.

Skrevet

Glemte å si at favoritten nok er Norwegia og sveitser.

Skrevet

*S* Jeg husker jeg tenkte da ostekrigen raste som verst mellom Norvegia og Synnøve for noen år siden: Jammen stort oppstuss for de to kjedeligste ostene i ostedisken!!

First Price har jeg ikke engang våget å smake på, men jeg antar at den er en sterk konkurrent til de to ovennevnte.

Den vanligste osten her i huset, er Jarlsberg. Og innimellom spiser vi Gräddost eller Sveitser-ost, eller Ridder-ost og selvsagt parmesan og mozarella og andre "spesialoster" som har et helt annet anvendelsesområde.

Gouda er også godt som gulost, og så er det en skivet ost som jeg ikke husker hva heter nå - Ribentrop eller noe slikt??

Skrevet

Gouda er også godt som gulost, og så er det en skivet ost som jeg ikke husker hva heter nå - Ribentrop eller noe slikt??

Riberhus mellemlagret?

Den er så god at jeg har hatt den med hjem fra dansketur, før den ble fast innslag på kiwi (++) her...

Skrevet

Riberhus mellemlagret?

Den er så god at jeg har hatt den med hjem fra dansketur, før den ble fast innslag på kiwi (++) her...

Lurt å google, for Ribentrop (eller Ribbentrop, som det staves) viser seg å ha vært utenriksministeren i Hitlers nazi-regjering....

Skrevet

Her går det mye jarlsberg. Ingen har noe særlig sansen for norvegia, den er smakløs, og first price tipper jeg ender enda lengre ut mot smakløsssiden på den skalaen.

Ellers spiser vi cheddar, vellagret jarsberg, sveitser, ridder, port salut, tallegio, brie, cambembert, st agur, chaumes, manchego, parmesan (som i parmesaggio reggiano), grana padano, roquefort, stilton, chevre - eh - omtrent det vi får tak i? Og så tar vi gjerne med ost hjem om vi er på ferie i Frankrike eller Storbritannia.

Men ikke first price. Nope.

Skrevet

Lurt å google, for Ribentrop (eller Ribbentrop, som det staves) viser seg å ha vært utenriksministeren i Hitlers nazi-regjering....

*gapskratter*

Men osten er en seriøs ost :-) definert som at den godt kan trenge et glass rødvin ved siden av, og det er et kompliment for en ost i mine øyne!

Gjest Elextra
Skrevet

Gouda er også godt som gulost, og så er det en skivet ost som jeg ikke husker hva heter nå - Ribentrop eller noe slikt??

Emmenthaler er vel litt for forskjellig fra Ribbentrop, men den er god, om man først skal ha ost av "gulost"-typen :-).

Forøvrig også veldig glad i parmesan, men det er en annen historie :-)

Skrevet

*gapskratter*

Men osten er en seriøs ost :-) definert som at den godt kan trenge et glass rødvin ved siden av, og det er et kompliment for en ost i mine øyne!

Å.... nå fikk jeg lyst på ost & vin:-)

Skrevet

Emmenthaler er vel litt for forskjellig fra Ribbentrop, men den er god, om man først skal ha ost av "gulost"-typen :-).

Forøvrig også veldig glad i parmesan, men det er en annen historie :-)

Ja, parmesan er i en helt annen kategori enn de andre:-)

Emmenthaler - jeg har vel smakt det, kanskje, men husker ikke nå hva jeg mente om det. Men jeg blir jo fristet til å prøve:-)

Skrevet

Her går det mye jarlsberg. Ingen har noe særlig sansen for norvegia, den er smakløs, og first price tipper jeg ender enda lengre ut mot smakløsssiden på den skalaen.

Ellers spiser vi cheddar, vellagret jarsberg, sveitser, ridder, port salut, tallegio, brie, cambembert, st agur, chaumes, manchego, parmesan (som i parmesaggio reggiano), grana padano, roquefort, stilton, chevre - eh - omtrent det vi får tak i? Og så tar vi gjerne med ost hjem om vi er på ferie i Frankrike eller Storbritannia.

Men ikke first price. Nope.

Chaumes er utrolig godt!

Men den bør helst spises samme dag som den er kjøpt, eventuelt pakkes inn i en Tupperware-boks, ellers så stinker den ned hele kjøleskapet...;-)

Med de føeste matvarer er det slik at hvis de lukter vond, så smaker de vond, men med oster er det annerledes.

Det vil si - de lukter ikke "vondt-vondt", men kanskje heller stramt/skarpt.

Skrevet

Å.... nå fikk jeg lyst på ost & vin:-)

*titter bort på vinglasset*

Gjest Elextra
Skrevet

Chaumes er utrolig godt!

Men den bør helst spises samme dag som den er kjøpt, eventuelt pakkes inn i en Tupperware-boks, ellers så stinker den ned hele kjøleskapet...;-)

Med de føeste matvarer er det slik at hvis de lukter vond, så smaker de vond, men med oster er det annerledes.

Det vil si - de lukter ikke "vondt-vondt", men kanskje heller stramt/skarpt.

Hva er chaumes? Noe stilton-lignende?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...