morsan Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Hva er chaumes? Noe stilton-lignende? Nei, jeg kan ikke spise muggoster, så det er det ihvertfall ikke:-) Den er en temmelig myk ost med gul "skorpe", fås kjøpt i ganske alminnelige butikker, men jeg vet ikke helt hva jeg skal sammenligne den med. God er den ihvertfall, men ikke noe man har på pizza eller slikt, da:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Chaumes er utrolig godt! Men den bør helst spises samme dag som den er kjøpt, eventuelt pakkes inn i en Tupperware-boks, ellers så stinker den ned hele kjøleskapet...;-) Med de føeste matvarer er det slik at hvis de lukter vond, så smaker de vond, men med oster er det annerledes. Det vil si - de lukter ikke "vondt-vondt", men kanskje heller stramt/skarpt. Har du hatt Sorte Sara i hus? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Hva er chaumes? Noe stilton-lignende? Mer som ridder/port salut, men mykere, kraftigere smak og ikke minst tykkere skorpe. En favoritt her, helst til vin da... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest så det Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Jeg liker best ridderost med tomat og agurk skiver jeg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Mer som ridder/port salut, men mykere, kraftigere smak og ikke minst tykkere skorpe. En favoritt her, helst til vin da... Hmm... fikk lyst på ost og vin jeg også! Vet du at Chablis faktisk anbefales til Rocquefort og andre blåoster? Selv har jeg alltid tenkt meg portvin eller rødvin... men Chablis kan smake overraskende godt til! *S*... *mener jeg har en åpnet kartong Chablis i kjøleskapet som ikke bør ligge så mye lengre* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Hmm... fikk lyst på ost og vin jeg også! Vet du at Chablis faktisk anbefales til Rocquefort og andre blåoster? Selv har jeg alltid tenkt meg portvin eller rødvin... men Chablis kan smake overraskende godt til! *S*... *mener jeg har en åpnet kartong Chablis i kjøleskapet som ikke bør ligge så mye lengre* Det høres ut som en god unnskyldning :-) Jeg liker _meget_ godt søt aromatisk hvitvin til kraftige blåmuggoster, sauternes feks, chablis blir for syrefrisk for meg. Men om du liker det så bare kjør på :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Har du hatt Sorte Sara i hus? Mmm.. Den er god ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Spiser hvitost bare på pizza og ostesmørbrød (og lasagne og sånt da), ikke på brødskiva. Vi pleier å kjøpe Norvegia, lurer på om vi ikke har kjøpt den med tilsatt d-vitamin de siste gangene. Kanskje maule et par skiver mens jeg skjærer opp og legger på pizzaen. ) Den med tilsatt d-vitamin er vel ikke norvegia? Eller har det kommet en ny? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Mmm.. Den er god ) *nikker* Kanskje ikke lukten, da... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 *nikker* Kanskje ikke lukten, da... Liker lukta og jeg ) Men jeg er kanskje litt rar. Hehe 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 7. desember 2009 Del Skrevet 7. desember 2009 Har du hatt Sorte Sara i hus? Nei, skjønner at jeg er en ostenovise sammenlignet med deg:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Niccola Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Vet du, akkurat First Price-osten synes jeg er helt fin! Pleier ha en slik pakke osteskiver liggende i kjøleskapet på jobb. Ellers er Jarlsberg min gulost-favoritt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Niccola Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Har du hatt Sorte Sara i hus? Gamle Ole og Sorte Sara - nam :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Niccola Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Joda, smaken er jo som baken:) Bare lurte på om flere var enige med meg om at firstprice-osten ikke er like god som norwegia. De fleste som svarer har ikke smakt First Price-osten. Så du må spesifisere i overskriften hva du lurer på, ellers svarer folk uansett ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fru krokodille Skrevet 8. desember 2009 Del Skrevet 8. desember 2009 Jeg synes firstprice-osten var veldig god sett ut fra prisen. Helt okey til hverdagsbruk og ved dårlig råd 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elis31 Skrevet 9. desember 2009 Del Skrevet 9. desember 2009 Nei, jeg kan ikke spise muggoster, så det er det ihvertfall ikke:-) Den er en temmelig myk ost med gul "skorpe", fås kjøpt i ganske alminnelige butikker, men jeg vet ikke helt hva jeg skal sammenligne den med. God er den ihvertfall, men ikke noe man har på pizza eller slikt, da:-) Brie? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 9. desember 2009 Del Skrevet 9. desember 2009 Brie? Nei, jeg synes ikke den ligner på Brie. Helt annen type smak. Jeg ser at annegunn sammenligner den med ridder/port salut, bare mykere og med kraftigere smak. Her er forresten omtale av den: http://en.wikipedia.org/wiki/Chaumes_(cheese) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
filiokus81 Skrevet 9. desember 2009 Del Skrevet 9. desember 2009 Jeg liker best Norvegia, mannen foretrekker Jarlsberg. I tillegg kjøper vi ridderost og parmesan. Har ikke testet First Price osten, men etter å ha prøvd Landlord sin er jeg avskremt fra alt som heter billigost ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
puttelulle Skrevet 10. desember 2009 Del Skrevet 10. desember 2009 Liker ikke jarlsberg, men liker veldig godt vellagret Norvegia og ridderost. Er ikke glad i billigoster, ei heller SynnøveFinden.. Bare vann og salt, jo! :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.