Gå til innhold

To spørsmål


Gjest AinaN

Anbefalte innlegg

Jeg kommer til å begynne og jobbe når klumpen er 9 måneder gammel. Jeg har tenkt å fortsette og amme på morgenen og kvelden. Har det noen hensikt å pumpe ut et måltid mens jeg er på jobb, som han kan få i flaske dagen etter? Eller nyter han godt av de gunstige effektene av morsmelk uavhengig av mengden? Hvis jeg skal gjøre det regner jeg med det bare er aktuelt frem til han er et år, da begynner han i barnehage.

Til det andre spørsmålet. Jeg har sett at det er slik at immunstoffene i morsmelk blir ødelagt dersom melken varmes i mikrobølgeovn. Men betyr det at det har noen betydning om ett måltid i uken blir varmet i mikrobølgeovn? Da er jo all den andre melken "intakt"...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Kengumamma

1. Hvis du orker å pumpe, så ja: jo mer morsmelk jo bedre.

2. Næringstoffene i morsmelka ødelegges fordi den varmes for fort opp i mikroen, den er veldig ømfintelig. Du kan jo selvsagt gi den uansett, men da kan du likegodt gi noe annet (vann?). Hvorfor ikke gi den kald eller varme i vannbad?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anette Huitfeldt, jordmor

Kjære AinaN. Hvis du ikke har ammet på dagen den siste tiden og du ikke føler ubehaglig melkespreng er det ikke nødvendig å pumpe seg på jobb. Barnet ditt nyter godt av effektene av morsmelk ved at du ammer morgen og kveld. Oppvarming av melk i mikrobølgeovnen kan føre til ujevn temperatur i flasken og anbefales ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...