Gå til innhold

Dette med større barn og barnehage/mamta og fru grønn


snø
 Del

Anbefalte innlegg

snø

Her er teksten om bruk av barnehage for adopterte barn. NB! Dette er ikke mine ord, så for dem som ikke er enige i det som står - ikke skyt budbringeren ;o)) :

"Enkelte ganger hører man om barn som bare kort tid etter ankomst blir plassert i park eller barnehage, i alle fall noen timer om dagen. Argumentet er ofte at barnet er så glad i å være sammen med andre barn, og at det kan være godt for mor å komme ut litt igjen.

Et barn som har vært på barnehjem, kan nok trives med å være sammen med andre barn. Barnet har kanskje ikke vært vant til å være sammen med bare et eller to mennesker, og det kan være vanskelig å knytte seg for sterkt til noen som kanskje forsvinner igjen! Ved å plassere et barn som er redd for å knytte seg i barnehage for tidlig, er man som foreldre med på å forsinke tilknytningprosessen. Barnet "får lov" til å fortsette det overfladiske livet i forhold til omgivelsene.

Alle adoptivbarn vil trenge lang tid før de er helt trygge. Selv om foreldrene tror de er trygge i forhold til nye situasjoner og forandringer, så er det viktig å huske at alt tar tid. Ofte veldig lang tid, og denne tiden er det viktig å gi barnet. Man skal huske at for mange av barna vil det mest positive være å få treffe andre barn og voksen, uten å måtte ta avskjed med mamma og pappa først.

Det er alltid viktig å sette barnets behov foran våre egne voksenbehov, men mange synes det er vanskelig å vite når tiden er moden. Man kan føle seg usikker i forhold til hva som er riktig for sitt barn. Kanskje synes man det er vanskelig å vite fordi man ikke er blitt godt nok kjent enda? Fortsatt er det vanskelig å forstå hva barnet forsøker å uttrykke? Er man i tvil, bør man ta det som et signal på at man ikke bør forhaste seg."

Tar gjerne en diskusjon på de synspunktene som kommer fram her :-)

Beste hilsen fra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mamta

Takk, snø! Dette var nyttig informasjon.

Det får meg til å tenke på alle adoptivfamiliene i USA som på en måte er nødt til å plassere barnet i Daycare (barnehage) bare få uker etter at barnet er kommet hjem fra giverlandet, uansett alder. Dette fordi permisjonsmulighetene er så mye mindre der.

Jeg er virkelig glad for at vi i Norge har mulighet til å ta ut inntil ett års lønnet permisjon for å være hjemme med barnet. At noe av denne tiden kan brukes til lang tilvenning i barnehage, tror jeg også kan være fint. Særlig for litt eldre barn som vil ha behov for å sosialiseres inn i jevnaldringsgruppen på et tidligere tidspunkt enn helt små barn.

Hilsen fra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...