Gå til innhold

Hvordan foregår tildelingen?


Gjest ventertildeling
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest ventertildeling

Er det adopsjonsforeningene som plukker ut foreldrene til barna?

Forestiller meg at de får et barns papirer og bilder fra utlandet og så plukker selv ut den familien som de synes passer til dette barnet.

Hvilke kriterier går de etter?

Gjør alle foreningene det på samme måten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mamta

Tildelingen foretas av den organisasjonen/ institusjonen i det aktuelle giverlandet som adopsjonsforeningen her i Norge samarbeider med. Hvilket land venter dere tildeling fra, forresten?

Nøyaktig hvordan det foregår, vet jeg ikke. Antar at det velges ut en familie til et konkret barn, utfra de dokumenter de til enhver tid har tilgjengelig på godkjente adoptivsøkere fra ulike land. I noen giverland følger de "ventelista" (ex. Kina, gruppevis tildeling pr.mnd.). Mens det i mange andre land er noe mer uforutsigbart når en selv står for tur, fordi tildelingene er mer individuelle.

Hvilke kriterier som legges til grunn for en konkret tildeling,er vel heller ikke godt å si, det varierer nok i de ulike giverlandene hva de legger vekt på. Jeg vil tro at det er en svært komplisert og ansvarsfull jobb å matche foreldre og barn, idet man har både giverlandets kriterier og mottakerlandets godkjenning og regler å forholde seg til, for ikke å snakke om de aktuelle søkerparenes egenskaper/ muligheter og barnets spesielle behov å ta hensyn til.

Etter å ha mottatt tre tildelinger fra India, kan jeg bare si at jeg beundrer de som gjør dette fantastiske arbeidet og er utrolig takknemlig for deres innsikt og visdom som har gitt oss slike gudegaver...

Ønsker dere lykke til med forestående tildeling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...