Gå til innhold

Hvorfor amme?


Gjest Ammetåka

Anbefalte innlegg

Gjest Ammetåka

Jeg er for amming, men lurer på hva som er så bra og positivt med det?

Greit nok at man gir barnet antistoffer og kos og nærhet, men ettersom jeg skjøner så er de antistoffene gitt barnet etter tre fire måneder. Hvorfor skal man da amme lenger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest noen grunner

Antistoffene er der hele tiden, det er bl a derfor mange anbefaler at barnet ammes ved barnehagestart, under utenlandsreiser osv (selvsagt når dette skjer mens barnet er lite..).

Hvis man ammer mens ny mat og drikke introduseres for barnet, vil barnet tåle den nye maten bedre og det er mindre sanse for å utviktle intoleranse mot visse matvarer.

Desto tidligere man introduserer kumelk og morsmelkerstatninger / grøt laget på dette, desto større risiko er det for å utvikle intoleranse og allergier. Så selv om disse produktene blir bedre og bedre, er det beste fortsatt morsmelk.

Og barn som ammes (lenger), lager færre (men heller større) fettceller, slik at de er mindre utsatt for fedme senere i livet.

Men den viktigste perioden er utvilsomt de første månedene. Det viktigste er å finne en løsning som passer den enkelte familie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tatjana

Antistoffene i melka forsvinner _ikke_ etter tre-fire måneder. De er der så lenge du ammer! Dermed beskytter du barnet ditt mot en rekke infeksjoner.

Morsmelka forandrer seg også etter som barnet vokser. Sammensetningen er spesialtilpasset barnet ditt og barnets behov.

Du har altså en melk som er en daglig, liten vaksine, spesialtilpasset for akkurat ditt barn. Hvorfor skal man ikke amme lenger enn tre fire måneder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at du allerede har fått noen gode grunner for å amme, jeg slenger på noen flere:

morsmelk gir økt intelligens (men økningen er såpass liten at den ikke har praktisk betydning for de barna som har normal intelligens).

Man har funnet ut at kumelkprodukter (deriblandt morsmelkerstatning) gir økt risiko for diabetes.

Morsmelk beskytter også mot andre sykdommer i mage/tarm.

Når man introduserer glutenholdige matvarer (dvs mel), vil amming redusere risikoen for å utvikle cøliaki.

Amming hindrer ikke nødvendigvis allergier, men utsetter tidspunktet for når det begynner, og det kan reduserer styrken på allergien.

Røykende mødre har barn som er mer syke enn andre, men hvis mor ammer vil ikke deres barn være mer syke enn barn av ikke-røykere.

Også har vi de praktiske grunnene, selvfølgelig: lettvint (maten er alltid med, ferdig til servering), hygienisk, billig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...