Gå til innhold

tette tårekanaler hos 3 åring.


mdtf

Anbefalte innlegg

jeg er en fortvilet mor med en datter på 3 år,hun har siden fødselen vært plaget av tett tårekanal på venstre øye.Vi har hatt mange kurer med kloramfenikol og fushitalmix uten at det virker.To ganger har vi vært ved øyeavd.å fått øyet oppstukket uten at det har hjulpet.Hun har konstant grønt/gult puss og rennende veske i øyet + athun er rød rundt øyet.Vi har hørt at det neste vi kan prøve er å få satt inn dren i øye men vi ble samtidlig rådet til å vente i fall dette var noe hun kanskje kan vekse av seg.Hva bør vi gjøre?Vi vil gjerne at hun skal bli bra i øyet så fort som mulig.Har du noe råd for behandling?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gunnar Oftedal, barnelege

Når problemet har vart så lenge, tror jeg det er liten sjanse for at din datter vil vokse det av seg. Det er vanlig å vente å se det an en god stund, men min erfaring er at når en tåreveisstenose står i mange år vil stadige infeksjoner føre til at sjansen for normalisering blir gradvis mindre. Når oppstikking av øyekanalen ikke virker, legger man inn tynne siliconrør i tårekanalen. Som regel er det en god løsning. Det hender en sjelden gang at det heller ikke hjelper, slik at en mer komplisert plastisk operasjon blir nødvendig.

Etter min vurdering er det en dårlig løsning å vente i årevis for å se om det kommer spontan helbredelse, når sjansene for dette er relativt liten. Det å ha en kronisk infeksjon i tårekanalen ,som ofte sprer seg til øye, er en ganske stor påkjenning for barnet(og for foreldrene), slik at det er gode grunner for å ikke utsette behandlingen lenger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...