Gå til innhold

nå trenger jeg hjelp. grensesetting.


lililja

Anbefalte innlegg

Vi skulle egentlig til en dame som skulle lage noen fine fletter på datteren min i kveld, noe min datter hadde gledet seg til. Hun er 4 og ett halvt.

vi går hjem fra barnehagen og hun begynner å herje med lillesøster på 6 mnd når vi kommer hjem. Jeg sier at det er nok ,og ber henne holde opp 5 ganger, uten reaksjon.

Jeg sier midt i frustrasjonen at hvis hun ikke holder opp nå blir det ikke fletting i dag. Hun blir sint, og begynner å slå meg. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å gå tilbake på det å la henne gå, men når hun begynte å slå sa jeg at vi ikke gikk noen steder. Jeg snakket med henne om hvorfor, og ringte så å avlyste med venninden hennes. Hun ble rasende og slo en gang til. Forsiktig vel å merke. Hun ville ikke gå på rommet sitt, men fant fram penger og tok på seg sko. Hun skulle gå alene. Trass...

Jeg lot henne ikke gå, men lot henne ligge på gulvet i gangen. Hun ville ikke gå på rommet sitt. Etter mye om og men sitter hun ved siden av meg på stua så sier hun "mamma, jeg vil feste deg i ett tau og kate deg ut av vinduet, og jeg vil stikke deg med noe spisst i øyet så du må på sykehus sånn st jeg å pappa kan være her alene, for jeg liker deg ikke mere..."

Jeg har aldri hørt henne si noe sånt før å ble ganske sjokkert. Jeg fortalte henne at hun kan være sint på meg og hun kan være lei seg, men sånt sier man ikke, og man slår heller ikke.

Jeg sa til henne at nå kan hun gå på rommet sitt å være der, men hun nektet, så jeg bar henne inn dit. Hun gjorde motstand, men hun kom dit til slutt. Jeg sa at nå kan hun være der til hun har bestemt seg for å oppføre seg, og også for å tenke litt. ! 1 min kommer hun ut, sier at hun har bestemt seg for å være snill. Jeg sa at nå kan hun sitte på rommet litt så skal jeg komme å snakke med henne etterpå.

Uff, dette ble langt, men vet rett og slett ikke om jeg har reagert riktig. Og hva skal jeg si videre. ?

Noen som kan hjelpe meg litt her.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jo, jeg synes nok du reagerte riktig.

Slag og vonde ord skal ikke tolereres. Og det fikk store konsekvenser for henne, siden avtalen falt i fisk.

Forhåpentligvis trenger hun bare en påminning neste gang..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes du gjorde helt rett jeg. Inndragelse av goder (flettingen) er som regel effektivt.

Jeg tolererer heller ikke at barna slår, da er det rett inn på et annet rom med beskjed om at jeg ikke vil være på rom med noen som slår meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig med de andre her. Du handlet riktig. Man skal ikke slå - så enkelt er det. Og man sier heller ikke stygge ting til hverandre.

Timeout er en god måte å takle slikt på, og selvsagt inndragning av goder.

Snakk med henne litt senere om denne episoden, og forklar at du ikke tolerer at hun slår og sier stygge ting. Si at du synes det er dumt at det ikke ble noe av flettingen, men at det var konsekvensen av oppførselen hennes. Si også at du ikke kommer til å godta slik oppførsel senere, og at det da også kommer til å få konsekvenser som ikke er noe morsomt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...