Gå til innhold

Dotrening


Gjest enslig mamma

Anbefalte innlegg

Gjest enslig mamma

Min datter er 2 år 9 mnd. Jeg har forsøkt de siste 3 mnd å begynne med do-trening. Potte likte hun ikke, men hun sitter villig på do (barnesete). Men det kommer aldri noe. Jeg har begynt med "stjerne-system" for å oppmuntre henne til å si fra rett før hun skal bæsje/tisse, slik at det kan komme i do. Men foreløpig (på de 3 mnd vi har prøvd) har hun aldri sagt fra, det kommer i bleien som før. (Jeg kommenterer selvsagt ikke negativt på at hun IKKE klarer det).

Har noen et råd? Er det vanlig å alliere seg med barnehagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min eldste begynte dotrening i barnehagen før hun var 2 år. De fleste barna prøvde seg på do daglig før soving. Da hun var 2,5 var det flere som sluttet med bleie, og da ville hun også. Det gikk kjempefint, og jeg regner det som barnehagens fortjenste...

Lillebror (1,5 år) har ikke begynt med dotrening i barnehagen, men sitter på do (med barnesete) hver kveld. Som regel tisser han litt. Han vil det gjerne selv. Jeg har tenkt å be barnehagen øve med ham når han blir rundt 2 år.

Begge barna mine har villet det selv, dvs. at det har vært lystbetont. Jeg tror det er lurt å involvere barnehagen. Kanskje motivasjonen hennes øker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !

Her i huset har vi hatt lite pottetrening før vi har tatt av bleien.

Startet først med "bleiefri" om ettermiddagene. Hjem fra bhg - på med truse. Barna skjønte poenget med do og potte når de tissa på de fine nye trusene slik at vi måtte ta dem av :) (Ja, det gikk med noen truser de første 14 dagene)

Tok potten med fra rom til rom slik at den alltid var tilgjengelig for barna.(He, he...dro potten med meg på lekeplassen også ) Når ferien kom var det av med bleien hele dagen...og da kom den ikke på igjen. Det tok 2 uker med eldstejenta ( da 2.5 år ) og 2-3 uker med yngstegutten ( 2 år 3 mnd.) Etter det var de tørr...noen uhell av og til i starten når de var ute og lekte, men stort sett gikk det veldig bra.

Prøvde å ikke mase, men bare ha potten slik at den var synlig hele tiden.

I og med at jeg la bleieavvenningen til ferien trengte jeg ikke alliere meg med bhg. De var så og si tørre når ferien var over.

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For noen er det å kvitte seg med bleiene nærmest gjort fra en dag til den andre. For andre tar det litt lengre tid.

Mi lille jente har nå sjelden tisse-uhell.

Når det gjelder å bæsje på do, ser det ut til å ta litt tid.

Jeg tror barnehagene har veldig forskjellig innstilling til dette. Noen mener det kommer av seg selv når det er naturlig, andre driver systematisk trening fra en bestemt alder.

Jeg vet ikke hva som er riktig.

Hvis interessen er liten: kanskje vente et par uker og prøve igjen?

Hør med barnehagen hva slags innstilling de har til saken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vi gjorde når våre skulle bli tørre (jenter som ble tørre da de var 2 år og 1 mnd, og 2 år og 3 mnd.) var å ta kontroll over når de skulle gå på do.

Vi hadde faste tider: Når vi sto opp, etter hvert måltid, før vi gikk ut, og før de la seg. I tillegg hvis vi så at de "brygget" på noe.

Vi tok samtidig av bleia, så de gikk i truse.

Det ble noen uhell - selvsagt. Da tok vi ungen fort opp og satte henne på do. (Tørke opp kunne vi gjøre senere.) Stort sett så kom det noen dråper til på do da. Og da var det MASSE ros!!! (Og ingen kritikk av uhellet - det er sånn som skjer.)

Storesøster brukte 2 dager på å bli tørr på den måten. Lillesøster hadde vel uhell i en 4-5 dager, men de ble jo veldig få til slutt.

Lillesøster syntes det var litt vanskelig å bæsje på do. Det var greit siden vi visste hun bestandig bæsjet litt etter middagen. Så når de nærmet seg bæsjetid, gikk vi på do. Og så satt vi der og koste oss. Leste, sang, snakket osv. Og plutselig så kom bæsjen. MASSE ros igjen!!!

De første dagene satt vi litt over 1 time og ventet. Heldigvis var også lillesøster spent og villig til å vente.

Men etter 2-3 dager var det hele gjort, og bæsjen kom nesten med en gang hun satte seg på do.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn var vår også. Det hun var omtrent like gammel som din, og fikk ikke til noe mens hun satt på do. Da hun var nesten 3 år innførte vi klistremerkeskjema. I begynnelsen fikk hun et klistremerke bare fordi hun satt på do/potte en liten stund. Så plutselig fikk hun til å tisse mens hun satt på do. Da fikk hun et stort klistremerke.

Etter 3-4 uker med klistremerkeskjema, tok vi av bleia. Da var hun akkurat 3 år.

Det tok 4-5 mndr før hun sluttet å ha uhell, men nå som hun er 3 år og 8 mndr, er det ukesvis mellom uhellene.

-og det er vanlig å alliere seg med barnehagen, En oppegående barnehage har gode rutiner på bleieslutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest uten bleie

Min erfaring er at det tar veldig mye lenger tid hvis du beholder bleien på.

Hvis du tror hun egentlig er fysisk og mentalt klar til å slutte, la henne gå uten bleie, feks fra fredag ettermiddag til søndag kveld (ha evt på nattbleie, men vi sluttet tvert med begge deler).

Legg beskyttelse i de møblene det er farlig med, tisselaken under vanlig laken i sengen osv. Helst uten at hun involveres for mye i dette.

Forbered deg på mye vask.

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fru. Braun

Det virker ikke som om din datter er psykisk moden for det å gå uten bleier enda. Hadde hun vært det, vil hun i det minste ha gjort noe på do når du tok henne dit.

Jeg ville ha aventet det hele noen måneder og latt henne gå i bleier en stund til.

Når det gjelder barnehagen, så skal du ikke være redd for å involere dem. De har efaring på bleieavvenning, det er en del av jobben deres å hjelpe til med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...