Gå til innhold

Hva kan det være?


kristinatk

Anbefalte innlegg

Min datter på 16 mndr plages med magen og løs avføring. Hadde en litt tøff fødsel, hun var noe skjev i nakken i etterkant, og ble fulgt opp av kiropraktor. Fra 6 mndr alder diare i lange tider. Ga henne Bifolac som sammen med kiropraktor hadde effekt. Er testet for glutenallergi. Når hun ikke bruker Bifolac og kiropraktor over en periode blir hun litt urolig, våkner mye om natta, og hyler ofte når vi legger henne på ryggen for å stelle henne. Har vært på sykehuset og tatt ultralyd av mage/tarm. Legen fant at hun hadde store lymfeknuter, men at dette sikker skyltes virus.(???) I lange tider la hun ikke på seg, på tross av stort matinntak.Hun har videre tatt en rekke blodprøver, uten at jeg kan si til hvilket formål. Hun har hatt kanskje 8-9 kiropraktorbehandlinger. Kiropraktor sier hun har låsninger i nakke og nederst i rygg/bekken (?) og mener at dette enten skyldes fødselen, eller at hun låser nakken fordi hun får mat hun ikke tåler. Lege har sagt at vi ikke må prøve å kutte ut matsorter, men heller vente. Føler nok at vi som foreldre ikke blir tatt på alvor, men sett på som halvhysteriske. Vi kjenner jenta vår som har et unikt godt humør (dette bemerkes av alle omkring oss), men som plages med et eller annet. Leste nettopp i foreldre og barn om kiss-kid Mye likt, men stemmer ikke med forstoppelsesymptom. Har De noe tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per H Finne, Professor i barnesykdommer

Det er ikke lett å gi en entydig og sikker foklaring på maveproblemene, mange årsaker er mulig. Jeg tror ikke den vanskelige fødselen er årsak.Du sier ikke noe om hvor hyppig barnet har avføring, det har betydning for vurderingen. Barnet er tester for glutenalelrgi, det det som årsak er derfor ikke sannsynlig. Du hadde effekt av bifolac som inneholder spes melkesyrebakterier LGG og som endrer tarmfloraen. Dersom det hadde effekt kan du fortsette med det. Bruker hun kiropraktor og Bifolac samtidig er det ikke mulig å bedømme hva som har virkning siden to ting gjøres samtidig. Du sier ikke noe om hvor lymfeknutene sitter, var det på halsen? Det er ganske vanlig at barn har det pga infeksjoner de går igjennom i barnealderen.Få legen til å forklare seg mer om lymfeknutene.Det er tatt mange blodprøver, be legen om forklaring på hva prøvene viste og hvorfor de ble tatt. Låsningsteorien som årsak til magesymptonene tror jeg ikke på, snakk mer med kiropraktor.Før en liste over antall avføringer barnet har, hvordan de ser ut, hva barnet har spist forut for avf og følg vekten regelmessig.På bakgrunn av kostlisten og symptomene kan legen sammen med deg vurdere hva som kan være mulig forklaring på plagene.Vekøkningen er svært viktig.

I spedbarnalderen er det ikke uvanlig at noen barn løs avføringer uten at man finner sikker mårsak. Barna virker kjekke utenom de løse avførgingene.Ingen har sikker foklaring, kalles Toddlers diare.

Du sier du bruker Bifolac, men sier ikke noen om kumelforbruket forøvrig. Det kunne være et forsøk å prøve en sterkt hydrolysert produkt, Nutramigen en tid.Snakk med legen din.

Endring i dietten må gjøres systematisk og over en viss tid for at resultatet skal kunne tolkes. Det er ofte vanskelig.

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...