Gå til innhold

Efedrin


poohbear

Anbefalte innlegg

Var hos legen i dag med jenta mi på 18mnd. Hun har hostet i ei uke nå, lite feber. Hørtes ut som legen mistenkte lungebetennelse, men CRP var helt fin. Vi fikk Efedrin til å hjelpe på hosten. Fikk beskjed om at hun kunne bli litt "hyper"

Leste et innlegg her i går om at Efedrin var noe herk og at ungene blir helt hyper av det, og lurer nå på hva jeg kan forvente meg. Hun skulle ta 4ml 5 ganger i to dager og så gradvis nedtrapping. Litt usikker også på hvor mange ganger til dagen jeg skal gi på dag 3-4 osv. Bør vel ikke gi lenger enn 4-5 dager.

Takknemlig for innspill om erfaringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Poden fikk efedrin i den alderen, og han ble ike hyper - så det er nok individuelt. Han ble drimot _mye_ bedre i pusten sin/mindre hoste og tetthet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Persille

Billa reagerte ikke i det hele tatt - med unntatt av at hun ble bedre mtp hosten :)

Har den i kjøleskapet ennå - og hun får når hun hoster som verst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er datteren vår på 4 (mellomste) som har brukt Efedrin mot falsk krupp. Har hjulpet henne når hun har hatt anfall.

De to andre har også fått efedrin av legen, men ikke mot falsk krupp. Eldste og yngste fikk det fordi de var så tett for brystet i forbindelse med forkjølelse/feber.

Ingen av mine tre har reagert med å bli hyper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle mine tre har brukt efedrin i perioder. Ingen av dem har blitt hyper. Den har hjulpet godt med sånn seigt slim som sitter i bronkiene. Prøv også å ha sengebunnen høyt. Minstemor hos oss (også 18 mnd) har alltid høy hodeende på senga (vi har alltid liggende oen tykke bøker under sengebeina).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har gått helt fint for mine barn. Begge har brukt efedrin i korte perioder. Ingen av dem ble spesielt hypre av det, men den ene ble ganske trøtt og litt gretten. Det var ikke noe alternativ for oss å droppe medisinen, for han fikk den ved sterk åndenød. Bedre med en gretten unge som tross alt puster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Barn _kan_ bli hyper, men heldigvis ikke alltid. Her i gården gir Efedring nærmest akutt ADHD. Det er direkte utrivelig. Flere søskenbarn ser ut til å reagere nokså likt. Så hos oss er Efedrin siste nødløsning.

Fordelen med Efedrin er at den virker raskt, til forskjell fra forebyggende astmamedisiner som kan ta dager å gi god effekt. Det er jo også mer lettvindt enn en inhalator.

Vær meget nøye med dosen.

Prøv medisinen og sats på at du er heldig. Blir bivirkningene for ille får du heller kontakte legen / legevakta og be om noe annet.

God bedring til vesla!

mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Hun har vært ganske sutrete og trøtt i helga og i går fikk hun feber, men har vært ganske frisk på dagen i dag, så jeg satser på at det verste er over. Hosten er mye bedre, så det er nok verdt det med en sutrete unge et par dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...