Gå til innhold

Hva er dette?


Amup

Anbefalte innlegg

Hei Gunnar

Har ei lita jente på snart 4år som ikke har det så godt.Mor var til legen med henne,men visste ikke hva det var.Hun har opphovne øyner,verker i hele kroppen,er varm,sår flekker rundt om kring,tørr på leppene,er rødaktig i huden fra skrittet til og med hodet.Får øye dråper og imacillin,i tilegg smerte stillende stikk piller.

Men hva er det for noe?

Mvh en bekymret far

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gunnar Oftedal, barnelege

Jeg vet for lite om 4 åringen din til å kunne gi et utfyllende svar. Det du forteller er at hun har en infeksjon som gir symptomer fra øynene og fra huden, hun har smerter i hele kroppen og feber. Det første spørsmålet man stiller seg i en slik situasjon er om dette er en bakteriell eller en virus-infeksjon. Symptomene, eller det kliniske bilde, kan av og til gi holdepunkter for om det er det ene eller det andre, men ofte er legen fortsatt i tvil. Ofte kan blodprøver gi gode holdepunkter eller det kan tas prøver fra nese og hals for å se om det kommer oppvekst av bakterier eller virus. Likevel er det i praksis ikke sjelden slik at man er usikker. Mange leger vil i en slik situasjon velge å starte behandling med antibiotika, ut fra den antagelse at det er en god behandling dersom det er en bakteriell infeksjon, og at det ikke vil skade dersom det er en virus. Andre leger vil være mer tilbakeholdne med antibiotika, og først starte når diagnosen er sikker.

De symptomene din pike har peker ikke i noen spesiell retning, men legen har ment at det mest sannsynlig er en bakterieinfeksjon, og behandler deretter. Dersom det ikke er tatt noen blodprøver eller bakterieundersøkelser vil du trolig aldri få vite hva det er eller hva det har vært, fordi hun nok vil friskne til i løpet av de kommende dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...