Gå til innhold

Blødende tannkjøtt


Gjest Frode Larsen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Frode Larsen

Hei. Min sønn på 4 år hadde høy feber i snart en uke. Var hos lege etter 3. feber døgn. Tok en streptokokk test som ga 'svak positiv utslag' fikk resept på pencelin, men beskjed om at den ikke skulle tas før 3 dager etter og dersom han fortsatt hadde feber. Feberen forsvant etter 2. dager, men han blør fra tannkjøttet. Er dette en kjent reaksjon ? og hvor lenge kan vi regne med at dette vil vare ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per H Finne, Professor i barnesykdommer

Dersom han blør fra tannkjøttet er det tegn på en irritasjon eller infeksjon.I tilslutning til febersykdomer kan barn ofte få sår i tannkjøtt, munnslimhinne som blør lett. Det er vanligvis helt ufarlig, men kan gi smerter under spising. Pass på å holde god munnhygiene, ikke småspising mellom måltider. Blødning er ikke en vanlig reaksjon på penicilin. Han barnet smerter som gjør det vanskelig å spise, kan du gi paracet en halv time før måltidet. Det lindrer ubehaget, smertene. For full informasjon er det nødvendig å se munnhulen/ tannkjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mirabell

Yngstemann hos oss hadde noe lignende. Feber i en uke, tildels høy feber, gule blemmer i munnen og i tillegg blødende tannkjøtt. Det viste seg å være forkjølelsessår (= munnsårherpes). Førstegangs infeksjon kan være ganske tøff. Senere blir det bare et munnsår som er litt plagsomt i en uke eller så. Kan det være dette din sønn har?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...