Gå til innhold

smerter i bekkenområdet


Gjest Fotballguttens mamma
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Fotballguttens mamma

Vår sønn på snart 13 år har det siste halve året vært plaget med smerter og ubehag i lysken.Han er en ivrig fotballgutt,og var skjelden å se uten ball før disse plagene satt inn. Vi trodde først at han hadde fått lyskestrekk, så vi prøvde med pause fra treningen, men dette var ikke tilstrekkelig,plagene vedvarte.Vi kontaktet etterhvert kiropraktor,som konstaterte at han har bekkenlåsning.Dette er ikke uvanlig for fysisk aktive barn i denne alderen, sier han.Etter flere mnd med ukentlig behandling er han ikke blitt noe særlig bedre, bekkenet låser seg raskt igjen etter hver behandling.Han har vært til MR, som ikke viste tegn til betennelser eller revmatiske tilstander. Kan også nevne at den ene foten er tydelig rotert innover, og at gutten vår har vokst mye i denne perioden, vi kan nærmest se ham vokse nå.Han er ca 174 høy nå, noen mnd før han fyller 13år. Det hadde vært fint for både ham og oss å få vite mer om denne tilstanden. Ikke minst hvor lang tid vi må regne med at det kan ta å bli bra. Det er svært tungt for ham å avstå fra trening, han har hele sitt sosiale nettverk knyttet til treningsmiljøet.Det ville hjulpet ham å se fremover og holde motet oppe hvis han visste litt mer om hva han kan forvente fremover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

Smerter i lysken hos gutter og etterhvert også jenter som trener fotball mange timer i uken er temmelig vanlig. Som oftest skyldes det rett og slett en overbelastning i senefeste som etterhvert utvikler seg til en betennelsesaktiv prosess. Avlastning og alternativ trening sammen med evt. behandling hos fysioterapeut er det vi pleier å tilråde. At det er andre ting som stress-fraktur (brudd) og annet er jo utelukket ved MR-undersøkelsen.

Om man skal være mer aktiv i behandlingen bør evt. vurderes ved at han undersøkes på NIMI av lege med spesialkompetanse. Å bli helt kvitt dette kan ta tid og bør ikke tidfestes før en undersøkelse som anbefalt. Sorry for det. Lykke til videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...