Gå til innhold

Noen som har fått hjelp?


Gjest anonym for anledningen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest anonym for anledningen

Leste kjapt igjennom rapporten som Shanxi la ut her. Vi har adoptert, og det ene barnet ser ut til å ha vansker med å tilpasse seg. Så langt har vi vært i kontakt med fastlegen og helsestasjonen, men finnes det god hjelp for adoptivforeldre/barn andre steder i Norge? Er det noen som har tid og ressurser til å veilede foreldre som har kjørt seg fast og ikke vet helt veien videre? Eller er det selvfinansierte og relativt dyre kurs a'la Harklou man må ta kontakt med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest anonym adoptant

Har dere forsøkt å ta kontakt med adoptivforeningen? AF har i hvert fall en rådgivertjeneste som bistår i vanskelige situasjoner.

Ønsker dere lykke til og godt mot til å møte utfordringene.

Klem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fikk hjelp

For to år siden hadde Haaarklou kommunal avtale og hadde du henvisning fra fastlege, så fikk du komme til ham uten at det kostet skjorta. Han kom også på hjemmebesøk når han var i nærheten.

Vi opplevde at et var lite hjep å få av fastlege og helsestasjon, men at det ble mer fart i sakene når vi hadde en diagnose å komme med. Da ble det hjelp å få av PPT allerede i barnehagen og nå på skolen. BUP fikk vi også henvisning til og veiledning.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest anonym for i kveld

Dersom dere bor for langt fra Haarklou, så bør dere be om henvisning til nærmeste BUP (Barne- og Ungdomspsykiatriske Poliklinikk). Alle tilhører en BUP, og det pleier å være noen ukers ventetid, eller opp til et par måneder. Hvis dere er heldige, kan det være hjelp å få der. Det er imidlertid svært variabelt hvor mye de ansatte på ulike BUP'er kan om adoptivbarn og tilknytningsforstyrrelser. Dere kan være heldige eller mindre heldige. Men det er forsøket verdt!

Hilsen en som selv jobber på en BUP,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest også anonym

Hei!

Ja, vi har fått hjelp - men ikke uten å måtte stå på selv. Fastlege så ikke problemet i det hele tatt, og helsestasjonen ville ikke en gang høre om det. Unødig mye tid gikk der vi ikke visste hvordan vi skulle håndtere situasjonen. Tilslutt tok vi kontakt med det lokale barnevernet, som tok oss på alvor og anbefalte Haarklou. Vi bor lang i fra, men hadde telefonkonsultasjon i en time. Det kostet litt, men var verdt det. Vi fikk konkrete råd og svar på mange spørsmål, vi klarte å forstå hvorfor situasjonen var så låst. Etterhvert fikk vi avtale hos bup også, som heldigvis er noenlunde samkjørte med Haarklou. Kan anbefales på det varmeste, vi ser store forandringer til det bedre.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...