Gå til innhold

Koker karameller - hvor lenge?


Lillemus

Anbefalte innlegg

Jeg koker karameller, noe jeg aldri har gjort før. Hvor lenge skal egentlig massen koke!? Nå har den kokt i snart 40 min og nå blir den forsåvidt en kule når jeg drypper litt i kaldt vann, men den blir ikke så hard at jeg kan kna den med fingrene ennå. Skal den virkelig koke så lenge at det blir en kule jeg kan forme med fingrene når den dryppes i vann?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg følte aldri at karamellen jeg lagde i fjor ble så bra som den burde i "vann-testen", så jeg ga opp til slutt, men etter den hadde stått litt på benken ble den alt for hard. Kjevlet den vel ut og prøvde å lage litt ruter, men ikke søren om jeg klarte å dele de i biter. Gikk og gnagde litt på den. ;)

Tror ikke jeg gidder å prøve meg i år, for å si det sånn. Men hvordan gikk det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble karamellene harde? Det begynner å bli noen år siden jeg lagde karameller sist, men jeg mener å huske at de lot seg forme som kule i vann, med to fingertupper, når jeg avslutta kokingen. Da ble det myke fløtekarameller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altfor sent svar her, men ja, de skal koke virkelig lenge. Første gang det ble lagd her i huset prøvde vi oss før, og det ble bare noe kliss. Vi puttet alt tilbake i gryta igjen og kokte litt lenger. Da gikk det bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en misforståelse at karameller trenger å koke så lenge. Massen må bare få rett temperatur, og det er lettest å finne ut hvis man bruker et sukkertermometer (har på hobbybutikker og Panduro, f.eks.). Plata kan godt stå på fullt og lokket av til massen er ferdigkokt.

Og hva var rett temperatur igjen? Har ikke boka foran meg nå, men mener å huske at det var ca 120 grader. Anbefaler Dropskokeboken. :)

http://sgshobby.no/?itemID=1880

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er en misforståelse at karameller trenger å koke så lenge. Massen må bare få rett temperatur, og det er lettest å finne ut hvis man bruker et sukkertermometer (har på hobbybutikker og Panduro, f.eks.). Plata kan godt stå på fullt og lokket av til massen er ferdigkokt.

Og hva var rett temperatur igjen? Har ikke boka foran meg nå, men mener å huske at det var ca 120 grader. Anbefaler Dropskokeboken. :)

http://sgshobby.no/?itemID=1880

*Stønn* Jeg kokte nok på alt for svak varme! Jaja, godt å vite til siden. De skal altså koke skikkelig, ikke bare småputre? Jaja, man lærer litt hver dag. :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...