Gå til innhold

bronkitt


Gjest Sirius62

Anbefalte innlegg

Gjest Sirius62

Hei. Vår datter er 23mnd. Hun har vært frisk og rask i ca 7 mnd nå, etter en periode med mye sykdom i forbindelse med start i barnehage. Nå hoster hun kraftig (spesielt om natten). Har vart i ca 4 dager. Har ikke feber. Spiser og drikker bra. Men er nok litt slapp i forhold til normalen. Har vært til primærlegen som fastslo bronkitt. Vi fikk bricanyl (inhalator). Jeg har lest og forstår at bricanyl utvider bronkiene for å lette pusting. Nå synes jeg ikke jenta vår strever med pustingen. Det er mere at hostingen vekker henne på natta. Dessuten leser jeg noen steder at bricanyl/terbutaline brukes bl.a. ved KRONISK bronkitt, som jenta vår ikke har. Er det da nødvendig med bricanyl? Denne inhalasjonssprayen skal brukes sammen med et "Inhalasjonskammer". Er skeptisk til å bruke medisin unødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per H Finne, Professor i barnesykdommer

Barnet ditt har en irritasjonstilstand i lufvegene som gir hoste og sliming. Hosten er ofte værst om natten når barnet ligger ned.Som regel er en slik irritasjon forårsaket av en øvre luftvegsinfeksjon, som vanligvis skyldes et virus. Allergi og økt reaktivitet i slimhinnene kan også være forklaringen eller det kan være en kombiasjon av disse årsakene. Behandlingen tar sikte på å redusere ødemet / hevelsen i slimhinnene og lette luftpassasjen i bronchiene. Bricanyl er et preparat med denne virkningen og brukes ved bronchitt, enten denne er akutt eller mer kronisk..Evt kombineres Bricanyl med andre medisiner som har tilsvarende effekt, men via andre mekanismer. Om bricanyl er nødvenidig avgjøres av hvor plaget barnet er i pusten og hosten. Det er vanlig å bruke medisinen med et inhalasjonskammer slik du gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...