Gå til innhold

Stor utvekst i brystet på en 4 år gammel jente


KE.Larsen

Anbefalte innlegg

Vår yngste datter har fått en større utvekst parallellt med brystbeinet. Den er ca 2 cm bred, 1 cm tykk og 7 cm lang. Den vises gjennom genseren. Den er hard som bein, og det kjennes ut som et av ribbeinene har vokst i en bue (dette er sannsynligvis ikke den riktige diagnosen, men det er sånn det kjennes når man tar på den). Hun har ingen smerter knyttet til utveksten, allmenntilstanden er upåklagelig, og hun har ikke vært utsatt for for noen fall eller annen ytre påvirkning som vi kjenner til. Vi konsulterte Oslo legevakt sist fredag (når vi ble klar over utveksten), der satt vi 4 timer og etter litt frem og tilbake ble vi sendt hjem med beskjed om å kontakte fastlege over helgen. Det vil vi selvfølgelig gjøre, men man blir jo verken beroliget eller klokere av dette. Synes forsåvidt det er rart at det ikke ble tatt røntgen og/eller at vi ble henvist til spesialist. Vi skjønner ikke hva dette kan være og vil gjerne finne ut hva dette er. Vi hadde derfor satt stor pris på en tilbakemelding som kan gjøre oss litt klokere, og som kan pense oss i riktig retning med tanke på hva vi bør få gjort nå. På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per H Finne, Professor i barnesykdommer

Uten å ha sett barnet kan jeg ikke sette en diagnose. Av din beskrivesle er utveksten hard som bein, og det tyder vel på at det er bein i denne, at den ikke er smertefull peker også i samme retning.

Jeg synes det skal tas et rtg. bilde av brystet og utveksen for å klarlegge om den har sammenheng med brystbenet eller ribbene og om det er benet substans. Fastlegen din ordner med time ved et rtg. institutt, det skal ikke ta lang tid, vil tro du kan få time på dagen.

.Du beskriver ikke hvor lang tid det har tatt for utvikling av hevelsen, det er viktdig når man skal forsøke å finne ut hva det er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...