Gå til innhold

Middagsnekt


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei! Vi har en gutt på 4.5 år som i over ett år har nektet PLENT å spise middag. Han kan spise pølsebrød og noen t-skjeer risgrøt, men alt annet er ikke intrs. Vi har forsøkt å ikke tvinge ham, men han må sitte ved bordet sammen med oss. Han får da tallerken og mulighet til å forsyne seg selv om han ønsker det, men til ingen nytte. At vi sluttet med "tvangsforing" har hjulpet på stemningen rundt bordet, men etter 6 mnd med å la ham velge selv, så er det ingen resultater. Han spiser godt til andre måltider (brødmåltider), men får ikke det som erstatning for middag. Ikke spiser han veldig mye godteri eller drikker veldig mye heller. Nå har vi ingen flere ideer for hva som kan hjelpe lenger. Hadde blitt umåtelig glad for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi innførte at poden må smake. Klart at det gjør det litt mer ubehagelig rundt matbordet til tider, men mulig å motivere på andre måter kanskje at man ikke får lage dårlig stemning.

Det er ikke snakk om store smakene, men jeg tror at det er viktig for smaksløkene at de prøver. Merker veldig godt om det er noe han faktisk ikke liker eller om det er noe han bare har bestemt seg for at han ikke liker.

Han setter kryss for hver dag han har vært flik til å smake, og for hvert syvende kryss får han bestemme middagen. Overraskende nok har han begynte å ønske taco, istedenfor pølser eller tomatsuppe :) Første gangen han bestemte middag, ønsket han fiskekaker, da fikk jeg meg en overraskelse da også gitt.

At de innfører en del retter på SFO har også vært til stor hjelp. Der lærte han å like ostesmørbrød. Det var stor fremgang for en som bare likte to typer pålegg.

Så det går fremover...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...