Gå til innhold

oppkast&diarè


Gjest mami74

Anbefalte innlegg

Har en datter på ett år. Har hatt diare og oppkast i 2 dager nå.Avføringen er lys gul. Drikker litt vann , men kaster opp alt annet. Hun er ikke noen "storspiser" fra før , så er bekymret fordi hun kanskje ikke har så mye å gå på. Bør jeg ta en tur til legen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gunnar Oftedal, barnelege

Problemet ved stadig og langvarig oppkast er at barnet får for lite væske. Spedbarn og småbarn er spesialt utsatt for slik dehydrering, slik at man må være spesielt påpasselig i den alderen. I tillegg til væske taper barnet også salt ved oppkast, slik at det er viktig å tilføre litt saltholdig væske. Et preparat som heter GEM er spesielt laget til dette formål, men væsken kan man lage selv ved å bruke 1/2 teskje salt og 2 spiseskjeer sukker i en liter vann, eller saft for smakens skyld. Dersom barnet beholder denne blandingen er det ingen fare, men dersom hun heller ikke beholder dette ville jeg latt legen se på henne relativt raskt. Husk å gi væske i små dose og svært ofte. De aller fleste barn med oppkast klarer seg bra med denne behandlingen, men noen ganger er væsketapet så stort at det er nødvendig med intravenøs tilførsel. Om barnet ikke får i seg næring på noen dager spiller liten rolle, det pleier de å ta igjen raskt når magesjauen er over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...