Gå til innhold

5 - 6 åringene i barnehagen


Gjest 5 og 6 åringer

Anbefalte innlegg

Gjest 5 og 6 åringer

I vår barnehage har 5 og 6 åringene en slags førskole to ganger i uken. Da leser de bøker, de spiller spill, de leker med bokstaver på ulike sett og de får ulike tegne oppgaver. I blant får de være med på utflukter som de andre barna ikke får være med på.

Hva gjør deres 5 og 6 åringer i barnehagen? Har de noen førskolegruppe og hva gjør de i så fall der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I vår barnehage var denne gruppa for "avgangskullet", altså for de som skulle begynne på skolen. De hadde ikke noe spesielt opplegg mens de var i barnehagen, men dro på egne turer. De hadde da typiske utfluktsmål som åpnet for litt mer læring enn om de skulle hatt med alle (dette var en barnehage med alle aldre, uten avdelingsinndeling etter alder). De var f.eks. på museum, i Tryvannstårnet og på et klatresenter. Stor stas!

Sønnen min hatet førskoleklubben det året han var nesteldst og nesten alle kameratene hans dro på tur mens han måtte være igjen - han elsket barnehageturene. Men han var veeeldig klar etter den siste sommerferien...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slik er det hos oss også. Dvs. de har "førskole" for det eldste årskullet kun én gang i uka, men hver dag er ca halve dagens aktiviteter for de to eldste årskullene delt fra de minste i barnehagen - inkludert utflukter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I barnehagen til min datter så har de en klubb som heter "6 års klubben", for de som går det siste året. De spiller spill,lærer litt trafikkregler og sånt.

Veldig stas å være de største i barnehagen:o).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De eldste er faddere for de yngeste på storebarnsavdeling. Alle får altså en treåring en får ansvar for at skal trives. Og det fokuseres mye på at de er store og hva slags betydning det har å være størst. De også en tur til brannstasjonen det siste året og en overnatting i barnehagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...