Gå til innhold

kvalme og vondt i mage


Gjest høstmor

Anbefalte innlegg

Gjest høstmor

hei vi har en datter på 8 år som er plaget med magen, i form av kvalme,oppkast og diare i perioder. har tatt laktoseinntoleranse test fordi hun gulpet eller kastet opp etter melkeinntak hun drakk mye melk, nå får hun laktosefri melk selv om testen ikke viste noe, å vi ser bedring. Det vi tenker på er om hun kansje burde matallergi testes, hun svetter mye om natten og sikler det renner veske ut av munnen, ellers er hun en frisk og glad jente. men syns disse periodene hvor vi ser at hun er slapp og humøret er svingende er tunge. hun har også eksem i albuhulene og rundt hals det er tørt og klør. er det noen andre tester vi burde tenke på, kan du gi oss noen råd før vi går til lege og som vi kan ta opp med fastlegen om. hilsen høstmor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gunnar Oftedal, barnelege

Jeg er enig i at din datter bør undersøkes med tanke på matallergi eller matintoleranse. Siden hun har eksem som er lokalisert til albuene og halsen er dette trolig et atopisk eksem som kan ha en allergisk årsak. Da er det lett å tenke seg at tarmslimhinnen også reagerer allergisk på de samme stoffene. Hun bør derfor bli undersøkt av en lege som kan gjøre hudtester for å undersøke på antistoffer i huden ved en såkaldt prikktest, i tillegg til blodprøve for testing på allergiantistoffer i serum. Du skriver at hun er blitt bedre på laktosefri melk, selv om det ikke ble påvist laktoseintoleranse. Dersom det dreier seg om kumelkallergi er det eggehvitestoffer i melken hun reagerer på, og da må alle former for melkeprodukter kuttes ut, og erstattes med soyamelk eller liknende produkter. Det er viktig å være oppmerksom på at prøveresultatene ikke alltid er diagnostiske, slik at det ved mistanke om matvareallergi- intoleranse er nødvendig å gjøre diettforsøk, der man eliminerer den mistankte matvaren, før diagnosen er sikker.

Det bør også tas prøver for å utelukke cøliaki, selv om denne diagnosen er mindre sannsynlig. Dersom det er mye diare er det også nødvendig å utelukke at det er en kronisk betennelse i tynntarm og/eller tykktarm, men når du beskriver henne som en frisk og glad jente er det nok ikke den diagnosen heller. Ved problemer i mage-tarm er det naturlig også å ta blodprøver for å få et inntrykk av leverfunksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...