Gå til innhold

Tips til symøtemat


margerita1365380476

Anbefalte innlegg

margerita1365380476

Jeg skal ha jentetreff i morgen for første gang og lurer på hva jeg skal lage.

Vi blir 7 stk. Var enige om å gjøre det enkelt. Jeg skal iallefall bake en kake, men har noen tips til en enkel rett?

Hadde litt lyst til å lage ostesuffle, det er jeg flink til og det er kjempegodt, men litt mye styr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

margerita1365380476

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1201004784' post='3785387]

Lag snitter/rundstykker med godt pålegg. Når skal jeg komme?! ;o)

Hehe, klokken 20 er du velkommen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, klokken 20 er du velkommen!

Thanx! ;o)

Symøtemat på kveldstid, bør være lett mat. Ikke noe gryterett etc. Men pizza er lettvint, hvis du ikke går for rundstykker, da ;p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

To-tre blomkålhoder, del i buketter og kok i 5-6 minutter.

Kok opp tre pakker pose-blomkålsuppe, men bruk bare halvparten av væsken som står på pakken. Erstatt noe av melken med fløte, dersom du vil ha en litt ekstra god smak på det.

Legg all blomkålen i en stor, ildfast form, ha over blomkålsuppe-sausen, strø over litt skinke (ferdigkjøpt smårettskinke) og revet ost. I ovnen i 15 minutter på 200 grader.

Server med rundstykker...

NAM!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

margerita1365380476

To-tre blomkålhoder, del i buketter og kok i 5-6 minutter.

Kok opp tre pakker pose-blomkålsuppe, men bruk bare halvparten av væsken som står på pakken. Erstatt noe av melken med fløte, dersom du vil ha en litt ekstra god smak på det.

Legg all blomkålen i en stor, ildfast form, ha over blomkålsuppe-sausen, strø over litt skinke (ferdigkjøpt smårettskinke) og revet ost. I ovnen i 15 minutter på 200 grader.

Server med rundstykker...

NAM!

Høres godt ut:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elextra

To-tre blomkålhoder, del i buketter og kok i 5-6 minutter.

Kok opp tre pakker pose-blomkålsuppe, men bruk bare halvparten av væsken som står på pakken. Erstatt noe av melken med fløte, dersom du vil ha en litt ekstra god smak på det.

Legg all blomkålen i en stor, ildfast form, ha over blomkålsuppe-sausen, strø over litt skinke (ferdigkjøpt smårettskinke) og revet ost. I ovnen i 15 minutter på 200 grader.

Server med rundstykker...

NAM!

Høres godt ut, men den blomkålen må da bli overkokt..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Gurojenta

Høres godt ut, men den blomkålen må da bli overkokt..?

Kok bare blomkålet litt først, så den er hard i midten før du har den i formen og gratinerer det hele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gurojenta

Hvordan lager du tacopai? Høres spennende ut:)

Tacopai

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smør

2 ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

Fyll:

4-500 g kjøttdeig

1 pose tacokryddermix

1 løk

1 dl vann

2 hakkede tomater

Krem:

1 boks Creme Fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitløksfedd

Ost

Sett ovnen på 200 grader.

Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,

og bland til deigen blir smulete.

Tilsett melken og bland til smidig deig.

Trykk den ut i smurt paiform.

Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.

Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.

Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.

Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

Server med salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Elextra

Kok bare blomkålet litt først, så den er hard i midten før du har den i formen og gratinerer det hele.

Ja, var noe sånt jeg også tenkte, koker uansett aldri blomkålbuketter mer enn et par minutter. Overkokt blomkål er ekkelt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres godt ut, men den blomkålen må da bli overkokt..?

Vel, man koker den til konsistensen er slik man vil ha den. Selv om den skal i ovnen etterpå, blir den ikke særlig mer kokt der, av en eller annen grunn. 5 minutter er på gefülen - mulig jeg har den i vannet kortere :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tacopai

Paideig:

4 dl hvetemel

50 g smør

2 ts bakepulver

2 krm salt

1,5 dl melk

Fyll:

4-500 g kjøttdeig

1 pose tacokryddermix

1 løk

1 dl vann

2 hakkede tomater

Krem:

1 boks Creme Fraiche

2 ss majones

2 krm pepper

1 presset hvitløksfedd

Ost

Sett ovnen på 200 grader.

Bland mel, bakepulver, salt. Tilsett det kalde smøret,

og bland til deigen blir smulete.

Tilsett melken og bland til smidig deig.

Trykk den ut i smurt paiform.

Skrell og hakk løken, stek så kjøttdeigen sammen med løken.

Tilsett kryddermix og vann. Småkokes i 10 min.

Fordel fyllet utover paideigen, og legg de hakkede tomatene over.

Bland ingrediensene til kremen og hell den over kjøttdeigen og tomatene.

Strø over revet ost, og stek midt i ovnen i 20-30 min.

Server med salat.

Takk! Skal teste ut denne til helgen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gurojenta

Takk! Skal teste ut denne til helgen. :)

Den er ialfall kjempegod, bare pass på å ha stor nok paiform, for den eser litt under steking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...