Gå til innhold

Vanskelig å legge 8 åring!


Gjest Søvnvansker?
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Søvnvansker?

Jenta mi på 8,5 år er så vanskelig å legge. Begynner "kveldstellet" ved 20 tida og legger seg i senga ca 20.30 og lyset slukkes 21. Etter 21 er det ofte opp og ned av senga, klarer ikke slå seg til ro og vi må innom mange ganger og ta fra bøker, ds osv. Har noen lignende erfaringer og hvordan løste dere det? Hun feiler ingenting og er en aktiv jente i hverdagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

blanke ark

Vi har langt i fra løst problemet her i gården, men arbeider intenst med saken.

I tillegg til å sørge for fysisk uteaktivitet daglig, så har vi senket temperaturen på rommet hans, blitt enige om regler som skal følges i fhd til vandring ut av rommet, avslutter all skjermtid minst 1t før leggetid - mye intenst lys i skjermene som kan virke inn på kroppen. Og diverse andre tiltak. Men det ser så langt ut til å hjelpe veldig sporadisk. Noen kvelder er fine, andre er helt utrolig masete. Han plages selv ved å ikke få sove, så vi forsøker det meste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

PieLill

Det kan hende at hun legger seg for tidlig og ikke er trett nok. Få ting kan gjøre en så våken som å legge seg før man er trøtt nok.

Det kan hjelpe å korte ned på ritualet både i tid og antall aktiviteter. Hvis mulig.

Fjern smådill, spill, bøker med en gang eller på et bestemt tidspunkt. Så er det lyset av, evt. nattlys på, og høre på en CD.

Av og til virker det...

;-)

Om jenta ikke er trøtt og uopplagt om dagen, får hun sikkert nok søvn.

mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våre barn sover ikke. Eldste sluttet å sove da yngste ble født. da var hun 41/2. Dvs. sovner skjelden før 22.00. Nå er hun 10. De to andre trenger og lite søvn. Ferdige med nattastellet til 20.00. 8 åringen sovner som oftest rundt 21.30, 6 åringen litt før. De har hvert sitt rom og må være på rommet sitt å leke stille/ lese etter at vi har sagt godnatt. 10- åringen gjør seg ferdig på badet sammen med de minste, men får være opp litt lenger. Hjelper gjerne med baking eller litt hunde- dresur frem til 2100.

Vi er alltid oppe 0630. I helgene når de gjerne er litt senere i seng sover de kanskje til 0800 hvis vi er heldige....

Kanskje hun ikke trenger mere søvn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

brulla

Vår jente på 8 år sliter med det samme. Hun har aldri hatt søvnproblemer da hun var mindre, det har startet fra 6-7 års alder. I helgene kan hun sove til 10- 10:30 om vi ikke vekker henne. Hun er et skikkelig b-menneske og elsker og være sent oppe. Hun leker og leker på rommet sitt, blir ikke trett.

Vi har begynt å legge henne i vår seng om kvelden, der er det iskaldt, mørkt og ingenting som avleder. Hun hører også på lydbok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest GA

Min snart 8-åring hører på lydbok i senga. Hun legger seg ca 20:30, men bruker ofte lang tid på å sovne og da er det fint å ha noe å høre på. Hender hun hører på musikk også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...