Gå til innhold

Laktoseintoleranse?


Gjest melkebarn
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest melkebarn

Vår datter på 18 mnd har alltid hatt ofte avføring. Ved innføring av yoghurt, ikke vanlig melk(liker ikke!) og andre melkeprodukter syns vi det har eskalert voldssomt. Får ellers vanlig barnegrøt fra Nestle. Ellers lite melkeholdig mat i vårt kosthold. Mye og ofte løs, slimete(av og til) og meget syrlig luktende avføring. Vi tok derfor bort yoghurt fra kostholdet og merket bedring. Gjeninnførte det etter en uke, var utilpass i et par dager og hadde fem bæsjebleier i timene etterpå. Begynner å flate litt ut på vektkurven. Har ellers infeksjonsutløst astma og lett utslett i perioder. Vi tenker automatisk på laktoseintoleranse, men bør vi tenke på andre ting? Er det uansvarlig å prøve melkefri kost en periode uten kontakt med lege (har akkurat byttet fastlege)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest MedicNerd

Nei, det er ikke uansvarlig. Det er gjerne det første man prøver for å bekrefte/utelukke en allergi. Ville dog tatt en telefon til legekontoret og dobbeltsjekket det hele før jeg satte i gang. Tror det er temmelig viktig at legen deres følger med på dette. Da er dere sikret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest MayLynn

Dere bør også ta en blodprøve for å sjekke om det kan være cøliaki. Spesielt hvis det går ut over veksten. Ved cøliaki får man forresten ofte laktoseintoleranse som en "bivirkning" til tarmen blir normal igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...