Gå til innhold

blir hørselshemmede godt inkludert i klassen?


Gjest tanta til H
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest tanta til H

mitt tantebarn går i andre klasse. Siden de har en elev i klassen som er hørselshemmet så har mitt tantebarn lært seg ti tegn for å kommunisere med han.

At klassekameratene kan noen tegn, er det nok for at barnet skal bli sosialt inkludert i klassen? Det må jo være mye dette barnet ikke får med seg når de andre barna prater sammen. De bruker jo ikke tegn når de prater sammen heller, det er bare når de snakker til han.

Finnes det noen forskning på hvordan det går med disse barna når det gjelder det sosiale?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

fillolin

Forskning finnes ja, og for hørselshemmede som for andre med funksjonshemminger eller -nedsettelser så kan det være både fordeler og ulemper ved å være "integrert". Men selvfølgelig bør alle oppfordres til å bruke tegn mest mulig når de har et hørselshemmet barn i klassen. Dette kan være vanskelig, men en bør likevel kreve at iallefall læreren er bevisst. For barna er dette vanligvis helt greit siden de synes det er helt naturlig og greit når de blir vant til det fra starten. Tenk bare hvor uhøflig det er å snakke norsk hvis en har en engelsk middagsgjest ;) Hvordan barnet fungerer totalt sett vil jo også avhenge av andre ting, som grad av hørselshemming, andre ferdigheter som f.eks. munnavlesing, vennskap/kjennskap med andre i klassen, ferdigheter i lek og skolearbeid m.m. Kanskje kan du, eller de på skolen, være interessert i denne linken? http://www.skolenettet.no/moduler/templates/Module_Article.aspx?id=37151&epslanguage=NO

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...