Gå til innhold

Leker for barn 3-6 år


Gjest Tom for ideer

Anbefalte innlegg

Gjest Tom for ideer

Er det noen som har gode forslag til leker som er noenlunde stillesittende for barn i denne aldersgruppa? Har brukt kims lek, hvem gjemmer seg under teppet og sangkort litt mye i det siste.

Finnes det ikke endel historier man kan fortelle der man bruker hendene, feks man går opp bakker, ned bakker, tramper hardt forsiktig osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I barnehagen til poden leker de "flasketuten peker på". Og det er veldig stas. Ofte jeg må ha sett på en stund, for poden vil leke mer.. Da finner ungene må hva den flaska peker må skal gjøre, det er alt fra å synge en sang, hinke rundt bordet, danse en dans ol. Ser ut som ungene storkoser seg. Er ikke helt stillesittende da, men de sitter rolig og følger med når en skal finne på noe og snurre flaska.

Hva med høytlesing for dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke helt sikker på hva du er ute etter/i hvilken sammenheng - er det i barnehagen? Hva med musikkeventyr? Enten med dukker, tegninger, enkeltbarn som kler seg ut med enkle kostymer, eller ett instrument for hver "person" i eventyret? Vanlig sang blir også mer variert hvis den kombineres med tegn til tale og/eller andre bevegelser. Du kan også bytte ut sangkortene med konkreter: legg dem f.eks. i en eske og la barna trekke eller velge. En stor pappeske er fin å leke Hokus og Pokus i. Ett og ett barn får krype opp i esken, evt. med et teppe over, og spretter opp når sangen er slutt. Ellers finnes det jo også rim og regler i sangkort-format. En del av disse har enkle bevegelser, og for de eldste i gruppa er det en flott leseforberedende aktivitet med rim bl.a. Det gir også anledning til å fokusere på kropp, navn på kroppsdeler, kroppsbevistthet m.m. Er hviskeleken aktuelt? Mime-leker? Høytlesing, gjerne kombinert med samtale og/eller etterfulgt av tegning. Musikklytting, sittende eller liggende, evt. også kombinert med tegning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...