Gå til innhold

Hva kan konsekvensene bli om det ikke forebygges


Gjest forebygging, er det slik eller?

Anbefalte innlegg

Gjest forebygging, er det slik eller?

tenker da på feks skolehelsetjeneste ikke følger opp barn og unge som sliter med psyken sin? og det sosiale. Har en formening om at mange trenger hjelp og ikke får det, eller er jeg helt på jordet? iallefall er problemene blitt så omfattende, at en trenger mer hjelp enn hvis de hadde fått hjelp tidligere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror nok det er mange som burde fått bedre og tettere oppfølging og hjelp enn de gjør i dag. Har inntrykk av at det skal spares, spares, spares.

Men, om kostnadene senere blir depresjon, at man ikke klarer å jobbe, diverse tiltak via nav eller andre og at man ikke fungerer optimalt, er dette også en altfor dyr pris å betale for de det gjelder.

Bare tenk på alle de som mobbes og som er mobbere. Det er mange av de som blir mobbet som barn, som sliter i ungdomsårene og etterhvert i voksenlivet.. Istedet for at de får tatt ut potensiale sitt, orker de kanskje ikke å fortsette utdannelsesløpet som var planlagt. Og det påvirker selvsagt hele deres videre liv.

Det er i alle fall ikke god samfunnsøkonomi å spare på forebyggende arbeide, men heller ta kostnaden senere.

Ingenting er spart på denne måten. Kostnadene, både på personlig plan og samfunnsøkonomisk blir selvsagt større, desto lenger man venter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i at det reageres for sent og for svakt i en del tilfeller, men jeg tror heller årsaken er ideologi (altså vente og se, mange ting går jo over av seg selv, vil ikke gripe inn i familien o.l.) eller for dårlig kompetanse enn økonomi. Lokale instanser står overfor så mange slags vansker og har sjelden like god kompetanse på alt. Det en kan mest om og er tryggest på er lettest å ta tak i. Noen vansker er også slik at ingen har den fulle oversikt, først når en snakker sammen innser en omfanget av problemet. Og andre ganger er det for mange kokker, rett og slett, og konsekvensen blir at ingen tar ansvar for å fullføre arbeidet, dvs. kommer ordentlig igang med direkte hjelp eller andre tiltak. Og noen ganger får personene en masse "hjelp", men ikke den hjelpen de trenger. Konsekvensene kan selvfølgelig bli alvorlige både på kort og lang sikt, både for den enkelte og for samfunnet. Har du en konkret problemstilling i tankene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...