Gå til innhold

Mindre melk!


Gjest Adelin

Anbefalte innlegg

I går og i dag har jeg strevd litt med ammingen, føler at jeg plutselig har fått mye mindre melk, har hele tiden hatt rikelig, men nå blir han liksom ikke mett og han suger bare en liten stund på hver side, så virker det som om det er "tomt".

Jeg har i det siste prøvd å slanke meg litt, vet at man skal være forsiktig med slanking når man ammer, så stort sett har jeg bare kuttet ut søtsaker og spising mellom måltidene, spiser 4 måitider hver dag som består stort sett av knekkebrød med magert pålegg + middag, og 2 frukter + 2 glass melk. Høres ikke det ut som jeg spiser nok? Kan det at jeg spiser mindre nå være årsaken til at jeg har mindre melk?

Han strever voldsomt mens vi holder på, og det virker som om han er irritert, slipper brystet ofte, men når vi er ferdig roer han seg og virker fornøyd, så jeg er litt usikker på om han får nok og om det er noe annet som plager ham. Tror han holder på å få sin første tann, kan det ha noe å si? Han er 4 mnd. Jeg pleier å pumpe meg litt i løpet av dagen, men de siste dagene har det komt lite. I dag har jeg ammet så ofte jeg kan før å øke produksjonen + kost meg med en kopp ammete. Men jeg trenger noen råd!

Blir så fortvilet når det plutselig blir sånn, har jo hatt så mye melk hele tiden, og aldri hatt problemer med ammingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg fikk også litt problemer med ammingen da jenta mi var på den alderen. Det som skjedde hos meg var at jeg fokuserte så mye på at hun skulle ta puppen uten å slippe, grine og styre at utdrivningsreflekesen ble dårligere. Melken kom altså ikke så fort som det gjorde tidligere.

Kan dette være grunnen til at babyen din slipper, suger og tøyser litt med puppen hos deg også?? Jeg fikk i allefall en nesespray på resept hos legen som hjalp.

Ellers hender det jo at babyer i denne alderen begynner å følge med på mer av det som skjer rundt seg også, og at man trenger ro og fred for å få til ammingen.

Angående slankingen din, vil jeg råde deg til å drikke mye vann!!! Her i huset går det minst 4 liter til dagen.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære Adelin. Jeg tror ikke at årsaken er at du slanker deg. Det skal mye til før morens kosthold fører til nedsatt melkeproduksjon. Som en annen har svart deg så er det ikke uvanlig at barn på den alderen har økedager eller perioder hvor de er urolige ved brystet. Det å få menstruasjonen tilbake kan føre til noe nedsatt melkeproduksjon i en periode, men det er jo ikke lett å vite når dette skjer første gangen etter fødsel.

Jeg er sikker på at denne perioden vil vare kort om du prøver å ikke engste deg. La ham få bestemme selv hvor lenge og ofte han vil suge. Vedvarer dette så kan du ta en tur på helsestasjonen for å sjekke vekten hans.

Informasjon via Internett erstatter ikke

konsultasjon med lege eller annet kvalifisert

medisinsk personell. For en sikker vurdering av

problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre

deg med din kontaktperson i det offentlige

helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...