Gå til innhold

Nedsatt melkeproduksjon?


happygirl

Anbefalte innlegg

Hei!

Har brukt brystskjold ved amming av min 4 uker gamle sønn helt frem til for to dager siden. Nå klarer han å ta brystet uten skjold. Men jeg syns selv at det virker som om melkeproduksjonen har gått ned disse to dagene. Kan det være at han ikke får i seg nok melk nå etter at han har begynt å bare spise av brystet?

Han spiser ca 6 ganger pr døgn, og ligger da gjerne i 30-40 minutter hver gang.

Jeg samler opp "lekkasje-melk" fra morgenen til kvelden, og dette har pleid å være fra 80ml til 150ml litt etter som. Dette får han som kveldsmåltid ca klokka 23-24. Da sover han som regel frem til 05-06 og får pupp. Får pupp igjen ved 09-10 tida og oftere på dagen/ettermiddagen (ca hver 3 time)

Går det for lang tid mellom hvert måltid om kvelden/natten?

Og når det gjelder sånne "økedager", er det noe barnet gjør selv, eller er det jeg som bestemmer meg for at i dag vil jeg ta et økedøgn? Det kan jo være ganske vanskelig å amme et barn hver time hvis det bare vil sove......

Gi meg noen tips, for jeg er veldig bekymra for om han får nok mat etter at jeg slutta med brystskjoldene.....

Hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis barnet sover godt har det nok fått nok mat. Tror ikke du skal ta sånn på vei, kanskje han må venne seg til puppen uten skjold. Gi ham noen dager til å se om det går bedre. Du kan lage deg en økedag eller økedager selv. Kos dere i sengen og gi ham så mye pupp du bare kan. Melkeproduksjonen vil alltid gå litt opp og ned, men det gjelder bare å ta det rolig. Du merker fort om han får for lite eller ikke. Da våkner han oftere og er grinete, og kanskje litt desperat etter puppen når du ammer.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære happygirl.

Så flott at dere er blitt kvitt skjoldet. Du sier ikke hvorfor du tror melkeproduksjonen er gått ned. Når det gjelder økedager så er det noe barnet bestemmer selv om det er inne i en vekstperiode, men er det økedager du må ta for å få opp melkeproduksjonen pga lite melk eller lav vektøkning hos ham, ja da må du bestemme. Om barnet ikke vil så kan du håndmelke eller bruke pumpe. Du ammer 6 ganger i døgnet og har et lengre opphold om natten. Går han fint opp i vekt er dette ok,men går han lite opp da bør du vekke ham om natten for å øke melkeproduksjonen.Prolaktin som gjør slik at du produserer melk er på det høyeste om natten. Derfor er nattamming gunstig.

Lykke til!

Informasjon via Internett erstatter ikke

konsultasjon med lege eller annet kvalifisert

medisinsk personell. For en sikker vurdering av

problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre

deg med din kontaktperson i det offentlige

helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...