Gå til innhold

amme ved bruk av angrepillen?


Gro Nylander, overlege

Anbefalte innlegg

Gro Nylander, overlege

angrepillen består av en høy dose spesielle p-piller som tas i løpet av 12 timer. Dersom dette tas innen 72 timer etter et ubeskyttet samleie, vil det hindre graviditet i de aller fleste tilfellene. Hormonene som brukes går over i morsmelken, men i liten mengde. Hovedgrunnen til at man fraråder p-pille under amming er at det kan senke melkeproduksjonen. Det er ikke påvist uheldige virkninger på barnet, med det forbehold at det kan være vanskelig å finne små forskjeller som kanskje først gir utslag etter mange år.

Hormonene i slike piller etterligner ganske nøyaktig de naturlige hormonene kvinner lager. Det betyr at når en ammende mor etterhvert begynner å få eggløsning igjen, vil melken hennes på naturlig vis inneholde disse hormonene. Så antagelig er det helt greit å amme selv i forbindelse med bruk av angrepillen. Dersom man føler seg usikker på det går det jo an å pumpe seg og gi barnet annen ernæring det første døgnet eller så. Maksimalnivået i morsmelken ser ut til å komme ca. 3 timer etter inntak av pillen. Vær ellers obs på at det kan bli redusert melkemengde. Dette overvinnes ved å la barnet suge ekstra mye og ofte, eller, hvis det ikke giddder det når det er lite melk, stimulere ekstra med pumping eller håndmelking.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...