Jump to content
GunnarA

Barnemøbler som forebygger belastningsskader

Recommended Posts

GunnarA

I gamle dager, på barneskolen i Askvoll i Sunnfjord, satt vi ved noen tunge trepulter med skrå bordplate. Kjempeflotte å arbeide med og bruke tollekniven på. Så kom moderniseringen til bygda og vi fikk moderne respatexbord med flat bordplate. Jeg husker fremdeles hvor forferdelig det var å skrive og tegne på den flate plata. Lese ble også vanskeligere. Men heldigvis er det noen som har forstått verdien av en skrå bordplate til barna. Bare sjekk www.kidsoffice,no så ser du et godt eksempel.

Vi bruker store ressurser på å forebygge belastningsskader hos oss voksne som er ferdig utviklet. Ergonomiske kontorstoler, sitte og ståbord er en selvfølge på norske arbeidsplasser, men barna våre sin arbeidsplass går for lut og kaldt vann både hjemme og på skolen. Jeg frykter at mange norske barn pådrar seg unødvendige belastningsskader, andre lidelser og svekket lærelyst på grunn av elendige arbeidsforhold hjemme og på skolen.

I dag kan vi få flotte skrivebord og stoler som vokser med barna våre - og som har skrivebordsplate som kan skråstilles. De koster litt mer enn et billigbord fra svensker, men er en gullkantet investering i forebyggende helse og et godt læremiljø. Jeg har valgt et slikt bord til min datter og så langt er vi kjempefornøyde. Interessant å se hvordan bord og stol "tvinger" jenta til å sitte riktig samtidig som hun får bevege seg mer mens hun sitter - og blir mindre sliten etter en lekseøkt.

https://sourceable.net/tablet/single/?name=classroom-ergonomics-getting-children-posture-perfect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...