Gå til innhold
AnonymBruker

Trenger råd!!

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jenta mi på strax 5 år sliter me tempramanget for tiden.

må kansje begynne med historien fra hun va 1 år. Da hadde hun et søskenbarn på 1/2 år, fra da av har denne andre jenta hatt det til gøy å plage jenta mi. Alt fra klyping dytting, rive Av klær, hår, hårpynt osv. Dette var så ille at de måtte overvåkes helentiden men likevel skjedde dette ofte. Jenta mi tok aldri igjen men søskenbarnet syntes at alt som fikk min jente til å gråte var morsomt. De er nærmeste naboer å beste venner men søkenbarnet kan fortsatt plage henne selv om klyping ol er erstattet med annen type plaging til tider. De siste to årene begynte min jente å ta igjen å hun tåler lite før hun blir fryktelig sinna på søskebarnet.

men nå til det som skremmer meg veldig.

i dag skjedde det en episode der barnet mitt hadd blitt terget å hun ble så sint at hun hadde tråkket på halsen til søskenbarnet å sakt hun skulle kvele henne slik at hun ble død, hun skulle hive henne i søpplet osv, hun var helt ute av seg å gråt å raste. Jeg ble helt sjokkert av å høre å oppleve dette fra mitt barn. 

Hun er ellers en rolig å harmonisk jente men hun har et voldsomt tempramang når noen terger henne.

hva tenker dere?😳

 

 

Anonymkode: 279a3...fb9

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

laban

Går noen av disse jentene i barnehage?  Har datteren din noen andre enn kusinen hun kan leke med når hun er hjemme?

Denne omgangsformen mellom de to burde vært stoppet for lenge siden.  Nå har de blitt så store at det går an å snakke ordentlig med dem om hvordan man oppfører seg.  Forklar dem reglene klart og tydelig, og fortell hva som vil skje (men la være å true med noe som ikke blir gjennomført) hvis de bryter dem. Lær dem f.eks. å si "stopp!" når de synes den andre blir for nærgående.  Overvåk dem og skill dem øyeblikkelig hvis de (uansett hvem som begynner) terger hverandre bare for å få i stand bråk. 

Dette må dere samarbeide om, slik at konsekvensene er de samme enten de leker hos deg eller hjemme hos kusinen.  Det høres ut som det trengs en skikkelig "ny start" med store bokstaver, på måten de omgås hverandre.  Jeg regner med at kusinens foreldre også er interessert i å stoppe dette i god tid før de skal begynne på skolen og må være sammen med mange barn som de skal dele leker og de voksnes oppmerksomhet med. 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her