Gå til innhold

Barnefordeling


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har ei niese som har kommet i en kinkig situasjon når det gjelder samvær mellom hennes barn og barnets far. Barnefar er 16 år og har hittil hatt lite kontakt med sitt barn som snart er 5 uker gammel. Min niese og barnefar har ikke hatt et forhold siden graviditeten ble et faktum.

Far har hittil sett sitt barn svært lite, ca en gang i uka og aldri lengre enn ett par timer. Han sier selv at hans prioritering er venner, skole og fester. Han bor hjemme hos sine foreldre og har ingen inntekt.

Nå lurer vi på hva slags rettigheter han har til samvær med barnet. Han mener selv at han "plutselig" skal komme inn i barnets liv når barnet kan begynne i barnehage, og da mener han at han skal ha barnet 50%. Kan han få gjennomslag for dette etter å ha vist så liten interesse før denne tid? Hvilke rettigheter har mor/far her?

Anonymkode: 8fd25...077

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja han har rettigheter selv om han gir uttrykk for å ikke bry seg så nye nå. Han er kanskje bare usikker i barsel- og spebarntiden. Synes heller hun skal se det som et positivt tegn at han faktisk ønsker kontakt med barnet sitt til tross for sin alder og umodenhet. I de aller fleste tilfeller har barnet godt av kontakt med sin far i oppveksten. Og det at han ikke har inntekt beviser jo at det ikke er ønske om å slippe barnebidrag som er motivet for å ønske 50% samver med barnet sitt. Tipper forøvrig han selv vil få støtte og oppfølging av feks barnevernet og/eller Nav. Ikke minst får vi satse på han har ressurssterke foreldre som blir barnets besteforeldre.

Hvor gammel er barnemor? Og har barnefaren erklært farskapet? Dette har nemlog svært mye å si ift hvilke rettigheter han har.

 

Anonymkode: c962a...933

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kanuttius

Samvær har barnet rett på og det skal trappes opp gradvis. Jeg anbefaler at mor innkaller får til mekling. Det går de begge info om hvordan man vanligvis legger opp samvær i takt med barnets utvikling og hvilke forventninger det er rimelig å gå til hverandre. Meklere har oversikt over hva som er rettspraksis i de sakene som går til retten. Å få slik informasjon tidlig kan være nyttig for dem begge. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barnets mor er 21 år. Han har erklært farskapet.

Selvfølgelig har barnet rett på samvær med sin far, det er vi klar over. Men kan han få gjennomslag for 50%, tross sin alder, manglende inntekt og selv om han ikke har tenkt å prioritere sitt barn i nærmeste fremtid?

Anonymkode: 8fd25...077

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pga hans unge alder og spørsmål om han er moden nok for oppgaven, så vil det videre vurderes hvorvidt 50% samvær kanskje ikke er til det beste for babyen. Dette blir vurdert av bla barnevernet. Og dermed videre familevernkontoret. De vil vurdere ham som far etter samtaler og muligens observasjoner. Og så vil de nok også koble inn hans foreldre. Om han bor hjemme og de virker ressutssterke, stiller han mye sterkere enn om han hadde bodd alene uten god støtte fra foreldre. Han har uansett rett på samvær, men hvor mye utifra hans ønsker, er det til syvende sist barnevernet og familievernkontoret som avgjør. Evt med hjelp fra rettsvesenet om der er store uenigheter. Det er nå uansett sånn fortsatt i rettsystemet vårt her til lands, at barnemødrene stort sett stiller sterkest. Særlig første året.

Anonymkode: c962a...933

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...