Gå til innhold
FrustrertPrøver

Provera, Femar/ Letrozol

Anbefalte innlegg

FrustrertPrøver

Hei,

Er prøver. 37 år. Vært gravid 3 ganger (to MA da vi ikke planla for litt over 3 år siden og 7 år siden og en SA desember 2017/ januar 2018).

Litt historie: Fikk Provera i oktober (tas i 5 dager, 1 stk per dag), kun rosa blødning i form av bittelitt spotting, så startet ikke Letrozol (resept på Femar, men dette er visst det samme). De fant celleforandring så fikk beskjed om å vente aktiv prøving. Etter biopsi ble jeg "godkjent". Ny runde november / desember, da ble det blødning og jeg startet Letrozol på dag tre med blødning. Endte med SA. Alt kom ut av seg selv. Så kunne starte på nytt, men tok 2 forskjellige blodprøver også. På skriv fra gynekolog står det at jeg er positiv på et antistoff som er mulig årsak til SA. Ny kontrollprøve om 2 måneder nå ca. Aner ikke hva dette er. Den andre blodprøven var «ikke nok materiale til kontroll» så måtte ta ny. Denne ble tatt for noen uker siden. Gynekologen sier at skulle jeg bli gravid mens vi venter på svar så vil jeg settes på blodfortynnende uansett "for sikkerhetsskyld".

Tok ny runde med Provera 29.01.-02.02. og det har ikke kommet noe blødning enda. Jeg tenker at det ikke er graviditet nå, det er vel for kort til at jeg kan ha blitt gravid? Tenker at det ikke er "vits" å sjekke (og bli skuffet) for graviditet 15.februar når jeg gikk på Provera 29.01.-02.02.

Jeg har gått på p-piller siden jeg var 19 (litt av og på i noen perioder) og som regel hadde jeg "aldri" pauser mellom brettene. Er ikke "vandt" med mensen, men begge gangene vi ble gravide var det ikke planlagt, jeg hadde ikke menstruasjoner og jeg gikk på pillen. Men den ene gangen hadde jeg omgangssyken og den andre gangen kan jeg ha vært uforsiktig. Begge gangene ville vi beholdt om vi hadde hatt muligheten. Sluttet helt på p-pillen for over 2 år siden og det kom aldri noe graviditet, noe vi syns var rart for dette skulle jo gå veien. Men over to år senere og ingenting skjedde. Derfor gynekolog. Og utredning og piller.

SÅ - jeg blir jo gravid! Men dette med EL er jo litt vanskelig da jeg faktisk aldri har menstruasjon. De sier jo at man ikke kan ha graviditet uten mensen (og EL) men jeg har jo vært det to ganger. Har ikke hatt mens ved SA-graviditeten heller, denne var jo fremprovosert av Provera og Letrozol.

Hva feiler det meg?! Umulig å svare på slik utfra et innlegg, men jeg har privat gynekolog og hun virker ikke bekymret, men jeg er jo bekymret med tanke på alderen min. Gynekologen min tror nok jeg har en slags grad av PCOS / PCO siden jeg er normalvektig og det ikke er noe som skulle være grunn til at jeg ikke blør eller skulle bli gravid eller klare å beholde det lenge nok.

Jeg blir gravid, men jeg holder tydeligvis ikke på dem lenge nok. Leser om så mange forskjellige piller, diabetesmedisiner, PCOS, blodfortynnende, metformin, osv. Men jeg har jo også no negativt i blodet mitt (eller testet positivt på noe som i tur ER negativt). Leser om folk som har gått i årevis og mistet flere ganger som plutselig får det til og sitte med hjelp av andre piller enn det jeg har (sikkert de jeg har også altså) så hva må jeg gjøre for å få disse?

Gynekolg er på ferie og tilbake tirsdag neste uke så får ikke mye svar, og jeg vet ikke hvor mye "fokus" hun har på meg. Hun er den eneste gynekologen, driver for seg selv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her