Jump to content
alicebcool

Ingen eggløsning ?

Recommended Posts

alicebcool

Hei! Jeg og samboeren min har nå forsøkt å bli gravide i tre måneder (ja jeg vet.. ikke lenge i det hele tatt). Her er grunnene til at jeg er bekymret for at jeg muligens ikke har eggløsning: 

- Før jeg startet p piller anså jeg syklusene mine som uregelmessige, men etter at jeg sluttet på pillen har jeg innsett at de muligens bare(?) er veldig lange (45 +) . Har kun hatt to menstruasjoner de siste tre månedene. 

- Jeg har aldri vært plaget hormonelt; ingen ømme bryster, ingen humørsvingninger, har kun hatt litt kramper rett før og de første par dagene inn i menstruasjonen. De siste par månedene har jeg kjent på svaake kramper i tid og utide (usikker på om det er noe i det hele tatt). 

- Jeg har siden jeg sluttet på pillen forsøkt å finne eggløsning, uten hell. Jeg har brukt eggløsningsstrips, målt basaltemperatur og sett etter eggløsningsslim. Eggløsningsstripsene gir alltid en teststrek, bare en god del svakere enn kontrollstreken, men aldri like sterk. Basaltemperaturen ligger som regel mellom 36.40 og 36.60, men har også hatt et par voldsomme dips, der den laveste var på 35.88(!). Ingen økning som har holdt seg mer enn en dag eller to. Jeg har forøvrig vært nøye med å ta de til samme tidspunkt på morgenen hver dag. Eggløsningsslim har jeg ikke sett snurten av.  

Jeg er forøvrig 27 år, normalvektig, frisk, sunn og aktiv. I motsetning til det det kanskje høres ut som så har jeg ikke vært superstressa😋 

Jeg hadde forøvrig en klamydiainfeksjon for ti år siden, som gikk uoppdaget i nesten ett år. 

Jeg er student og kjenner kanskje derfor mer behov for å ha kontroll på når jeg blir gravid enn andre. Det passer bare ikke å skulle ha termin alle måneder i året (rett før eksamen osv). Skulle helst blitt gravid neste måned 😅 da hadde jeg hatt termin i januar, og det hadde passet perfekt!😅

Høres det ut som at jeg burde ta en tur til legen/gynekologen og ta noen prøver? Hva slags prøver kan jeg i såfall spørre om? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...