Jump to content
Sign in to follow this  
Xienna

15-åring som sliter med depresjon

Recommended Posts

Xienna

Vi har en 15-åring som sliter med depresjon. H*n har allerede snakket med helsesøster om dette og skal starte hos skolepsykologen etter sommeren. Vi følger litt ekstra med på h*n for tiden, går f eks inn på rommet og snakker med h*n om løst og fast, spør hvordan det går osv. Når h*n går ut, så spør vi hvem h*n skal være med, hva de skal gjøre på o.l., sånn at vi har en ide om hva h*n skal gjøre.

Men i forgårs fant vi en liten flaske med sterk rusbrus i sekken til 15-åringen. Det var ikke drukket mye, så den var nesten full. Vi snakket selvfølgelig med h*n og da kom det fram at h*n vil kjenne andre følelser 😟 Vi har ikke hatt inntrykk av at h*n har hatt det så ille, da h*n virker som h*n har det fint. 

Vi har tenkt å nevne dette for skolepsykologen eller helsesøster, sånn at hvis depresjonen har kommet til det punktet at livet virker ulevelig, så kan kanskje medisinering være et alternativ i tillegg til samtaleterapi. H*n har ikke gitt uttrykk for at h*n vil ta selvmord, men vi har vært ekstra var på det siden vi fikk vite at h*n sliter med depresjon og har låst inne alle smertestillende og andre sterke medisiner og låser selve nøkkelen til medisinskapet inn i en boks som det er kode på, sånn at h*n ikke får tilgang til disse.

Men vi trenger egentlig råd til hvordan vi som foreldre skal forholde oss til dette. Hva kan vi gjøre hjemme uten at det gjør depresjonen verre? Er det noen som er i samme situasjon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...