Vhanja Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Worriesome Plenty 2 skrev (8 minutter siden): Kunne tenkt meg å lage fløyelsgrøt. Det har jeg ikke spist siden jeg var barn. Vi spiste mange typer grøt som barn som jeg sjelden eller aldri spiser som voksen. Risengrynsgrøt, havregrøt, semulegrynsgrøt, fløyelsgrøt, rømmegrøt, sagogrynsgrøt, rødgrøt... Risengrynsgrøt spiser jeg innimellom, da. Liker det veldig godt. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4258997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars erik123 skrev (47 minutter siden): Det må bli blodpudding og lungemos, det hadde vi på 60-70 tallet. Var veldig godt. God drikke til. Lungemos kan jeg stå over, men med poteter, gulrot og kålrot til så går det ned. Blodpudding er kjempegodt! Med flesk/bacon og sirup på. Mmmmm! 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259007 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Vhanja skrev (47 minutter siden): Vi spiste mange typer grøt som barn som jeg sjelden eller aldri spiser som voksen. Risengrynsgrøt, havregrøt, semulegrynsgrøt, fløyelsgrøt, rømmegrøt, sagogrynsgrøt, rødgrøt... Risengrynsgrøt spiser jeg innimellom, da. Liker det veldig godt. Semulegrynsgrøt og sagogrøt er vel desserter? Og rødgrøt er jo noe helt annet i og med at den er laget av saft og bær, det er i alle fall en dessert. Men jeg mener vi av og til hadde varm saftsuppe sammen med middagen, mulig vi hadde noe spesielt til middag med den komboen, det husker jeg ikke. Tror jeg liker alle grøter jeg! Men dessert-grøtene kan jeg ikke huske sist jeg spiste. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Lillemus skrev (1 minutt siden): Semulegrynsgrøt og sagogrøt er vel desserter? Og rødgrøt er jo noe helt annet i og med at den er laget av saft og bær, det er i alle fall en dessert. Men jeg mener vi av og til hadde varm saftsuppe sammen med middagen, mulig vi hadde noe spesielt til middag med den komboen, det husker jeg ikke. Tror jeg liker alle grøter jeg! Men dessert-grøtene kan jeg ikke huske sist jeg spiste. Ja, er nok mer dessertgrøt. Samme med rødgrøt. Men grøt er grøt! 😁 Sagogrøt synes jeg alltid var litt rart, så ut som froskeegg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259012 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Vhanja skrev (Akkurat nå): Ja, er nok mer dessertgrøt. Samme med rødgrøt. Men grøt er grøt! 😁 Sagogrøt synes jeg alltid var litt rart, så ut som froskeegg. 😂 Froskeegggrøt! Var det sagogryn som fantes i både hvit og rød utgave? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vhanja Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Lillemus skrev (4 minutter siden): 😂 Froskeegggrøt! Var det sagogryn som fantes i både hvit og rød utgave? Det husker jeg ikke. Vi hadde bare hvit, i hvert fall. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259014 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 14. mars Forfatter Del Skrevet 14. mars erik123 skrev (1 time siden): Det må bli blodpudding og lungemos, det hadde vi på 60-70 tallet. Var veldig godt. God drikke til. Blodpudding har jeg spist. Fikk det hos et eldre ektepar jeg spiste middag hos nå og da. De lagde det fordi jeg ikke hadde smakt det før. Stekt pudding med sukker, bacon, gulrøtter og poteter. Og sneltet smør. Det var faktisk veldig godt. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259021 Del på andre sider Flere delingsvalg…
erik123 Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Kashmir skrev (1 time siden): Blodpudding har jeg spist. Fikk det hos et eldre ektepar jeg spiste middag hos nå og da. De lagde det fordi jeg ikke hadde smakt det før. Stekt pudding med sukker, bacon, gulrøtter og poteter. Og sneltet smør. Det var faktisk veldig godt. Lungemos er mye bedre, med en god saus og en god rødvin (for de som drikker) blir det perfekt. Sildsuppe er også en klassiker. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
erik123 Skrevet 14. mars Del Skrevet 14. mars Pytt i Panne er vel noe i nærheten av et gourmet måltid. Serveres med bearnaisesaus. En kald hvitvin passer godt. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4259062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 1. april Del Skrevet 1. april Mye god inspirasjon å hente her... Vi bruker mye bakt potet med (hjemmelaget) hvitløkssmør. Fint tilbehør til ullikt... Flesk og duppe er en rett som gjerne kan plukkes frem litt oftere... Hva med pølsegrateng? Jeg følger lite med på hva andre spiser... Et barndomsminne for meg er også kjøttsaus og spagetti, men det lager vi fremdeles her i heimen, og det er minst like godt nå som i oppveksten, selv om Toro-posene forlengst er forkastet... 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Martine Skrevet 1. april Del Skrevet 1. april (endret) Jeg har noen minner fra da jeg var liten at bestemoren min pleide å lage en suppe av kokt melk og hvite boller (laget av mel tror jeg) i. Husker vi strødde sukker over. Jeg har ikke spist det siden og har heller ikke hørt om den retten som voksen. Hun kom nordfra, så mulig den er mer vanlig der. Noen som vet hva det heter? Endret 1. april av Martine 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266614 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 1. april Forfatter Del Skrevet 1. april Eva Sofie skrev (5 timer siden): Mye god inspirasjon å hente her... Vi bruker mye bakt potet med (hjemmelaget) hvitløkssmør. Fint tilbehør til ullikt... Flesk og duppe er en rett som gjerne kan plukkes frem litt oftere... Hva med pølsegrateng? Jeg følger lite med på hva andre spiser... Et barndomsminne for meg er også kjøttsaus og spagetti, men det lager vi fremdeles her i heimen, og det er minst like godt nå som i oppveksten, selv om Toro-posene forlengst er forkastet... Bakt potet er godt! Har spist flesk og duppe også, og det likte jeg også 😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hattifnattus Skrevet 1. april Del Skrevet 1. april Martine skrev (1 time siden): Jeg har noen minner fra da jeg var liten at bestemoren min pleide å lage en suppe av kokt melk og hvite boller (laget av mel tror jeg) i. Husker vi strødde sukker over. Jeg har ikke spist det siden og har heller ikke hørt om den retten som voksen. Hun kom nordfra, så mulig den er mer vanlig der. Noen som vet hva det heter? Jeg er fra nord, og det høres veldig ut som kleppmelk 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 2. april Del Skrevet 2. april Martine skrev (6 timer siden): Jeg har noen minner fra da jeg var liten at bestemoren min pleide å lage en suppe av kokt melk og hvite boller (laget av mel tror jeg) i. Husker vi strødde sukker over. Jeg har ikke spist det siden og har heller ikke hørt om den retten som voksen. Hun kom nordfra, så mulig den er mer vanlig der. Noen som vet hva det heter? Kleppsuppe? Jeg makter ikke de melbollene, men her hvor jeg bor er det vanlig å ha slike i det lokale soddet (en slags kjøttsuppe). *grøss* 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Martine Skrevet 2. april Del Skrevet 2. april hattifnattus skrev (13 timer siden): Jeg er fra nord, og det høres veldig ut som kleppmelk Åja, da er det sikkert det. Når jeg googler kleppmelk ser det veldig likt ut slik som jeg husker det. Takk! Lillemus skrev (8 timer siden): Kleppsuppe? Jeg makter ikke de melbollene, men her hvor jeg bor er det vanlig å ha slike i det lokale soddet (en slags kjøttsuppe). *grøss* hehe, er mange rare lokale varianter rundt omkring. Jeg tror jeg likte det som barn, men det var mest fordi vi fikk lov til å strø masse sukker på. Jeg husker spesielt at bestemoren min var veldig glad i det så det var alltid en god stemning når vi skulle ha det som dessert/kveldskos 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266834 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mëmëso Skrevet 2. april Del Skrevet 2. april Martine skrev (15 timer siden): Jeg har noen minner fra da jeg var liten at bestemoren min pleide å lage en suppe av kokt melk og hvite boller (laget av mel tror jeg) i. Husker vi strødde sukker over. Jeg har ikke spist det siden og har heller ikke hørt om den retten som voksen. Hun kom nordfra, så mulig den er mer vanlig der. Noen som vet hva det heter? Klotmelk heter det jeg er oppvokst. Har heller ikke spist siden jeg var liten, men kanskje jeg skal prøve å lage en dag 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266841 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sokk Skrevet 2. april Del Skrevet 2. april Jeg sverger til både terteskjell og ostesuffle. Skulle gjerne hatt fondue-gryte til kjøtt. Gode barndomsminner. Er veldig glad for at kabaret har gått av moten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266845 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kashmir- Skrevet 2. april Forfatter Del Skrevet 2. april Sokk skrev (4 timer siden): Jeg sverger til både terteskjell og ostesuffle. Skulle gjerne hatt fondue-gryte til kjøtt. Gode barndomsminner. Er veldig glad for at kabaret har gått av moten. Terteskjell er jo skikkelig godt! Det er kosemat rett og slett. Fløtepudding i god hvit saus, gulrøtter og erter og reker. Jeg har en eks- svigermor som fortalte om den retten ( hun likte den ikke da 🙃 ) jeg bruker stekt bacon som topping. Men det holder med ett skjell. Da er hver munnfull nytelse, og så er det nok. Jeg har servert det til andre et par ganger. De spiser som bare det, så fram med retroretter sier jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4266995 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 2. april Del Skrevet 2. april Aspik/kabaret! Ingen over, ingen ved siden av! NB - med hjemmelaget remuladesaus. Mmmmmmm!!!! 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4267058 Del på andre sider Flere delingsvalg…
erik123 Skrevet 20. april Del Skrevet 20. april Suppe med masse sild i er en av mine favoritter, må serveres med en god rødvin. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/479934-retroretter/page/3/#findComment-4272983 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.