Gå til innhold

Adopsjon av søsken


delfi

Anbefalte innlegg

Er det noen her inne som er godkjent for adopsjon av søsken og som har gjennomført adopsjonen?

Er det å anbefale dersom godkjenningen er i orden?

Vi er i siste fase av intervjurunden med barnevernet, og har bedt dem om å vurdere oss for adopsjon av søsken... Det ser ut som at i 99% av tilfellene blir man godkjent for kun ett barn, så jeg tror ikke vi blir godkjent for søsken,men vi kan jo håpe...

Mvh

Håper noen har anledning til å svare :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har snakket med VB og sagt at vi er intresert i søsken adopsjon hvis mulig. De sa at det var store muligheter for det i og med at vi er såpass unge (25). Men vi venter på at barnevernet skal ta kontakt med oss for hjemmebesøk - så hva vi blir godkjent for derfra vet jeg ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kopier over tekst fra BUFAs nettside ang. søskenadopsjon.

Og de sier dette:

"Vedrørende søskenadopsjon og adopsjon av større barn:

Noen søkere ønsker å adoptere søsken og/eller større barn. Dette regnes som en ekstra omsorgskrevende oppgave. Søskengodkjenning og godkjenning til adopsjon av større barn gis alminneligvis kun til søkere som kan dokumentere at de har barneerfaring ut over det vanlige, f eks ved å ha vært i en omsorgsrolle for barn over tid. I slike tilfeller må sosialrapporten inneholde en særskilt beskrivelse av søkernes motivasjon for å ville adoptere søsken og/eller større barn. I tillegg må kommunen tilkjennegi sin vurdering av om søkerne har de forutsetninger som skal til for å kunne få søskengodkjenning eller godkjenning til adopsjon av et større barn.

Det hender at adopsjonsmyndighetene i adoptivbarnas opprinnelsesland foretar en søskentildeling eller tildeling av et større barn til søkere som ikke har den nødvendige forhåndsgodkjenningen til dette fra norske myndigheters side. I slike tilfeller må tildelingssaken forelegges Faglig utvalg for adopsjonssaker for godkjenning. Det samme gjelder tildelinger der barnet, vurdert ut fra de foreliggende opplysninger om barnets helse, bakgrunn og aktuelle situasjon, må regnes som spesielt omsorgskrevende over lang tid (særskilte tildelingssaker), og så godt som alle tildelinger som gjelder barn over fylte 5 år. Faglig utvalg er oppnevnt av Barne- og familiedepartementet og består av to psykologer og en lege, alle med bred og relevant erfaring.

Mange søkere ønsker å adoptere flere barn. Dette er selvsagt mulig. Det er imidlertid viktig at den nye adopsjonsprosessen ikke starter for tidlig, slik at det eller de barna som allerede er i familien, har fått den nødvendige tiden til å venne seg til sin nye familie og tilpasse seg til forholdene i sine nye omgivelser. En ny adopsjonsprosess bør derfor tidligst starte når det sisteankomne barnet har vært i familien i ett år. Samme regel gjelder dersom familien det gjelder har egenfødte barn eller er fosterforeldre."

Håper dette kan gi deg noen svar.

Lykke til videre i bestemmelsen!

Her er linken til BUFA

http://www.suak.no/adopsjon/index.html

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ble godkjent for adopsjon av søsken, og vi hentet hjem to gutter fra Thailand høsten 2000.

Vi ble nok godkjent hovedsaklig på bakgrunn av min manns utdannelse og yrke (barnevern). I tillegg har jeg også et arbeid som til dels har med barn og ungdom å gjøre.

Vi har svært gode erfaringer med å adoptere søsken. Nå er riktignok guttene våre tvillinger, så vi har ingen erfaringer med adopsjon av litt eldre barn. Guttene våre var 16 mnd da vi hentet dem.

ta gjerne kontakt om du vil

[email protected]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...