Gå til innhold

Helseundersøkelse etter ank Norge


Gjest ViTo

Anbefalte innlegg

Jeg er så overbevist om at flere har sagt til meg at vi har krav på helseundersøkelse ved SYKEHUS etter at barnet kommer til Norge?!?!? Sitter her med et skriv fra Statens Helsetilsyn der det står at barnet snarest skal undersøkes ved helsestasjon for en lang regle av ting.

Hva gjorde dere????? Er det nødvendig med sykehus om man har en flink fastlege?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Vi tok kontakt med Rikshospitalet (ettersom vi bor i Akershus) der fikk vi en full helse sjekk av jenta vår når vi kom hjem fra Colombia for 2,5 år siden. Vet ikke om det er nødvendig, men det er noe myndghetetne krever. syns det var greit å få det sjekket!

Du hører noe dersom det er noe feil med prøvene de tar. Men bestill time før dere reiser nedover. Det tar lang tid!!!

Lykke til!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kina-venter

Da vi kom hjem fra Kina for snart 5 måneder siden (hjelp, er det virkelig så lenge siden) hadde vi kun helsejekk på helsestasjonen, men med både helsesøster og lege tilstede. Det er egne retningslinjer for helsesjekk for adoptivbarn. Vi var kun på sykehuset for å ta blodprøver. Følte dette var nok for vår del. Vi var imidlertid på helsestasjonen tre ganger med en mnd mellomrom for at de kunne se på utviklingen og at vi skulle få ta opp evt. problemer som måtte dukke opp. Hvis alt ser ut til å fungere normalt, holder det nok med standard helsesjekk for adoptivbarn..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er litt ulik praksis i de ulike kommunene på dette med helseundersøkelsen av adoptivbarn etter hjemkomst. Her hos oss foretok vi helsekontrollen hos fastlegen før vi kunne ta minsten med på helsestasjonen. Men da vi fikk førstemann, bodde vi i Oslo og ble henvist til sykehuset fra helsestasjonen, så det var helt annerledes.

Mitt råd er at du undersøker med helsestasjonen hvilke rutiner deres kommune har på dette. Men jeg vil tro at en god fastlege vil kunne gjøre de nødvendige undersøkelsene og at dere evt. kan ta de prøvene legekontoret _ikke_ kan ta på nærmeste sykehus. Ta for sikkerhets skyld med skrivet fra adopsjonsforeningen hvor det står hvilke prøver som bør tas. Helsestasjonene driver vanligvis ikke med annet enn vaksine og pirquet - prøver, så det er lite å hente der uansett.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tai Chi

Vi tok kontakt med sentralsykehuset i Vestfold - mener at det stod at vi skulle kontakte sykehuset på brevet fra AF - før vi reiste til Kina i januar. Fikk time der 2 dager etter at vi kom hjem - de praktiserer at vi skal inn til sjekk så fort som mulig eller innen 10 dager. En positiv opplevelse - et helsepersonell som hadde god tid, god rutiner og tok oss på alvor. Tok blodprøver - det var et lite h....!! - røntgen av bryst og venstre hånd, avføringsprøver og legesjekk. Sykehuset hadde gode skriftlige rutiner, også med anbefalinger til helsestasjonen. På helestasjonen tok vi pirquet. Vi har vært på noen besøk på helsestasjonen, men følger nå det vanlige programmet.

Alle prøver var bra for vår del og tulla er frisk og rask - veldig rask!! En liten virvelvind har inntatt vårt hus!

Har som sakt positive erfaringer med sykehuset vårt, men vet at den første kontrollen praktiseres ulikt. Det viktigste er vel at alle nødvendige prøver tas så fort som mulig. Kontakt adopsjonsforeningen din hvis du lurer på noe mer, eller kontakt sykehuset.

Lykke til videre!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kontaktet sykehuset da vi kom hjem for 2 år siden og fikk time ganske raskt.

På nettet finner du retningslinjer for helseundersøkelse, og den sier at "Undersøkelsen bør fortrinnsvis skje der hvor barnet senere skal følges opp - oftest ved helsestasjon/ skolehelsetjeneste eller hos allmennlege".

Her er adressen til retningslinjene:

http://www.helsetilsynet.no/regelver/rundskri/1993/ik-1593.htm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei,

For snart 1 år siden kom vi hjem fra Manila med vår sønn. Han ble undersøkt hos vår fastlege og vi fikk rekvisisjon for blodprøver som ble tatt hos Furst. Han har også blitt sjekket for tuberkulose og har hatt 2 kontroller på helsestasjonen. Hvis det er noe du lurer på med tanke på deres reise til Manila er det bare å ta kontakt.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...