Gå til innhold

pupp


mumitrollet

Anbefalte innlegg

Ble mamma for en uke siden, og lurer på hvordan man får barnet til å få mer pupp inn i den lille munnen sin. Min sønn vil helst suge ytterst - VONDT!!! (Men, han får i seg mat i massevis.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

spiss brystet når han skal ha det inn i munnen, og legg ham godt inntil puppen. Det var det jeg gjorde for å få min sønn til å ta mer av brystet. Får du han ikke til å ta større deler, ta kontakt med helsestasjon (eller ammehjelpen) for å få hjelp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anette Huitfeldt, jordmor

Kjære mumitrollet. Gratulerer med sønnen. Prøv å stimulere ham til å gape høyt før du fører ham til brystet. Husk prinsippet om at barnet skal til brystet og ikke brystet til barnet.Stimuler leppene hans, spesielt underleppen, opp og ned med brystknoppen. Når han gaper høyt, fører du ham raskt til brystet. Husk at fingrene dine ikke er i veien ved å holde dem godt unna areola. Sett deg godt til rette i en god stol med god støtte bak ryggen og støtt barnet opp med en pute så han ligger i høyde med brystet. Hele kroppen hans skal være rettet mot deg så han slipper å vri hodet. Under armen stilling gir deg god oversikt når han gaper høyt og det rette tidspunktet er der. Etter en uke bør amming ikke være vondt. Ta raskt kontakt med helsesøster der du bor så hun kan observere ammingen og evt. korrigere suge teknikken hvis det ikke blir bedre.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kengumamma

Du har fått et langt fint svar av helsesøster, men jeg prøver meg også: Jeg hadde store brystvorter (det brune), og måtte derfor klype puppen litt sammen dra babyen inn mot puppen samtidig (gjerne putte puppen litt inn mens han gaper også). Etterpå holdt jeg forsiktig på puppen så den ikke datt ut igjen. Du ser om han suger riktig ved å kikke på kjevebenet. Det skal lage små tyggebevegelser og munnen skal IKKE ha spaghettisnurp!

Ellers kan jeg trøste deg med at det blir lettere etterhvert som han vokser! Såre brytvorter kan avhjelpes med Lansinoh-salve eller brystskjold (begge på apotek).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...