Spirello Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Som dere skjønner gleder jeg med vilt til jul. ) Lurer på hva dere MÅ ha til julemiddagen? Skal ha ribbe, medisterkaker og julepølse eller sossiser.. Tenkte å ha saus (så klart) poteter, tyttebærsyltetøy, surkål, rød kål, minigulrøtter, sylteagurk og rosenkål. Er det vanlig med svisker? Er de varma? Liker ikke svisker selv så har ikke peil på det.. Noe jeg mangler? 0 Siter
Speak Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Skinkestek, poteter, svisker, saus og noe grønnsaker. Kjenner at jeg gleder meg allerede:-) 0 Siter
KaVa Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Det eneste jeg MÅ ja til julemiddagen er i grunnen en god ribbe med skikkelig svor! Alt annet er sekundært.... 0 Siter
caprice Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Etter lange diskusjoner, tidligere utprøvinger av andre forslag etc etc har jeg til slutt akseptert at ribbe er julemiddag hos oss når vi ikke er hos mine foreldre og får det jeg vil ha - kalkun. I fjor forsøkte vi oss på Hellstrøms juleribbe - med stor suksess - ribbe kunne jo faktisk være godt. MEN - få nå endelig med den gode fruktchutneyen: "Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet" - det må stå som det tilbehøret jeg MÅ ha. 0 Siter
Dorthe Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Du har fått med alt jeg pleide å lage på julaften i hvert fall. Sviskene er jeg vant til er kalde. 0 Siter
Mirabell Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Svisker må til, de varmes sammen med ribba mot slutten av steketiden. Da legger du også inn noen eplebiter. Av annet tilbehør jeg må ha, er rødkål og sennep. 0 Siter
laban Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Til ribbe synes jeg det holder med poteter, rødkål (foretrekker det framfor surkål) og 1 - 2 grønne grønnsaker, f.eks. valgt blant erter, brokkoli og rosenkål. Jeg spiser verken svisker eller sylteagurk hvis jeg kan unngå det. Men det er mange som har bestemte meninger om julemat-tilbehør, så det er viktig å sjekke med gjestene... 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Etter lange diskusjoner, tidligere utprøvinger av andre forslag etc etc har jeg til slutt akseptert at ribbe er julemiddag hos oss når vi ikke er hos mine foreldre og får det jeg vil ha - kalkun. I fjor forsøkte vi oss på Hellstrøms juleribbe - med stor suksess - ribbe kunne jo faktisk være godt. MEN - få nå endelig med den gode fruktchutneyen: "Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet" - det må stå som det tilbehøret jeg MÅ ha. Mmmm, det der hørtes veldig godt ut! Prøv med en dæsj portvin i... 0 Siter
fyrlykt Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Til ribbe må det være surkål, mandelpotet, gulrøtter, ribbefett (ikke brun saus, fy og fy), og selvfølgelig svisker som legges sammen med ribba siste halvtime i stekovnen. Til pinnekjøtt poteter, kålrabistappe, gulrøtter, smeltet smør. 0 Siter
Lillemus Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Etter lange diskusjoner, tidligere utprøvinger av andre forslag etc etc har jeg til slutt akseptert at ribbe er julemiddag hos oss når vi ikke er hos mine foreldre og får det jeg vil ha - kalkun. I fjor forsøkte vi oss på Hellstrøms juleribbe - med stor suksess - ribbe kunne jo faktisk være godt. MEN - få nå endelig med den gode fruktchutneyen: "Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet" - det må stå som det tilbehøret jeg MÅ ha. Hmmm... Serveres den chutneyen varm eller kald? Hvor mye vin i forhold til frukt? Sånn at det dekker før koking eller litt mer? Hørtes i grunnen godt ut og jeg tror vi har noe rødvin stående som ingen av oss drikker, om den ikke er utgått på dato forlengst da... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Sviskene må varmes (og myknes) med ribben siste steketiden. Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch, eller gjør de som jeg og kjøper på pose? 0 Siter
org Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Har også ribbe. Saus, tyttebær til den som vil ha (det vil ikke jeg), surkål til meg og erterstuing til mannen min. Vi liker alle sammen ribba best, så til oss nytter det lite med pølse og meisterkaker... Det blir ikke spist. 0 Siter
org Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Sviskene må varmes (og myknes) med ribben siste steketiden. Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch, eller gjør de som jeg og kjøper på pose? Pose, ja. :-) 0 Siter
....AV Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Jeg synes surkål og rosenkål hører med til julemiddag enten det er ribbe, kalkun eller noe annet. Vi pleier å bruke pose-surkål, har laget fra grunnen et par ganger, men synes egentlig posesurkålen er like bra. Men det er egentlig ikke noe jeg MÅ ha. Det er vel samværet, pyntingen og forventningene som lager julaften for meg. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Jeg synes surkål og rosenkål hører med til julemiddag enten det er ribbe, kalkun eller noe annet. Vi pleier å bruke pose-surkål, har laget fra grunnen et par ganger, men synes egentlig posesurkålen er like bra. Men det er egentlig ikke noe jeg MÅ ha. Det er vel samværet, pyntingen og forventningene som lager julaften for meg. ''Vi pleier å bruke pose-surkål, har laget fra grunnen et par ganger, men synes egentlig posesurkålen er like bra. '' Samme erfaring har jeg gjort etter å ha laget det én gang, men var litt nysgjerrig på om alle de skikkelige dol-mødrene laget fra scratch. 0 Siter
Axcia Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Sviskene må varmes (og myknes) med ribben siste steketiden. Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch, eller gjør de som jeg og kjøper på pose? ''Når det gjelder surkål og rødkål - lager alle gode DOL-mødre denne fra scratch'' *tørker en tåre av latter* 0 Siter
Axcia Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 ''Noe jeg mangler?'' Jeg tror dere overlever jula! ;-D 0 Siter
Gjest pepan Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Blom kåll og stua-tyttebær må det være syntes nå eg. 0 Siter
Axcia Skrevet 2. desember 2009 Skrevet 2. desember 2009 Blom kåll og stua-tyttebær må det være syntes nå eg. Venta på denne *hehe* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.