Gå til innhold

Beinhinnebetennelser


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Min datter på 20 år har i flere år vært plaget av beinhinnebetennelser. Dette kom gradvis mens hun var på sitt mest aktive som fotballspiller. (Hun spilte fra hun var seks til 16 år). Hun har fått innleggssåler og har hatt flere runder med trykkbølgebehandling, men hun har fortsatt plager når hun løper (særlig på asfalt). Er dette noe hun må regne med å slite med resten av livet? Jeg er selv 50 år og har ofte vondt på fremsiden av mine legger, selv om jeg ikke har spilt fotball. Kan tilstanden være arvelig?

Eks-fotballmamma

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fysioterapeut Erik Øiangen

Hei, direkte arvelig kan man ikke si at benhinnebetennelse er men man arver jo mange egenskaper ved kroppen til foreldrene som gjør at vi ser hyppigere opphopning av endel plager i enkelte familier.

Benhinnebetennelse på inn- eller utsiden av skinnleggen er en vanlig overbelastningslidelse, i stor grad pga trykket vi utøver mot underlaget. Jo hardere/oftere og lengre vi belaster jo mer utsatt er man for \"alle\" typer plager. Er man i tillegg plattfot eller overpronerer under f.eks løping vil senene trekkes ned og dra i benhinnen i leggen, derfor kalt; traksjonsperiostitt.

Hos endel \"brenner\" plagene gradvis ut men det kan også skyldes mindre eller endret aktivitet med årene. I den mest aktive perioden er vi mest utsatt og det er som du sier ikke lett å bli kvitt dersom man akter å fortsette med samme type/mengde belastning.

Innleggsåler er et veldig godt tiltak og kanskje prøve en annen såletype for å se om den kan hjelp mer.(Medicus Plesner, klinikk for alle avd storo, lindeberg ortopedi og ryen ortopedi lager, Nimi og mange fler lager gode såler).

Trykkbølgebeh kan ha effekt men vil ikke fjerne plagene for godt dersom hun fortsetter

å belaste som før.

Det hun kanskje ikke har prøvd er av mer forebyggende karakter. Tøyningsøvelser for leggmusklatur både foran og bak samt forside og bakside lår.

Balanseøvelser på matte i korte intervaller på både to og et ben(øker sansemotorikken, stabilitet og balansen).

Hun kan endre løpsunderlaget til en god tredemølle(på et treningssenter, som er mye bedre enn asfalt), løpe i terrenget(skogsstier og turveier).

Ellers finnes det jo mange andre mulige tiltak som teiping, ising, kopping,akkupunktur osv men hvor det finnes lite dokumentasjon.

En mulighet som gjør at hun ikke blir bedre kan være at det ikke er benhinnebetennelse men muskellosjesyndrom hvor en eller flere av de 4 losjene i leggen er for stramme slik at trykket i losjen blir for høyt og utøver et trykk som gir smerter ved belastning) Dette kan undersøkes hos en idrettslege/fysio som kan mye om dette og har sett mange med plagen. Så ikke gi opp;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...