Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Fedon-kost er ikke spesielt fettrikt, han er mer for mat med sene karbohydrater. ) I de siste par årene har han riktignok blitt mer fettvennlig da. Hei Lillemus, Det er jo akkurat dette som er så "kaotisk" - å spise mat med "langsomme karbohydrater" har jo i prinsippet intet med lavkarbo å gjøre. Det er jo to HELT forskjellige ting. "Langsomme karbohydrater" er jo helt i tråd med de offisielle kostholdsrådene (hvis man ser bort fra poteter). Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212297 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Jeg heller vel mer og mer til at det er sukker som er den store synderen. Kroppen forbrenner først sukker, siden fett. Når kroppen har brukt all sin energi på å forbrenne sukkeret vi har i oss, er det ikke mer igjen til fettet.... enkelt og greit.... tror jeg? Et lite tillegg: Sukker (altså, hvitt sukker) (nå blir jeg snart anklaget for rasisme her! ;-) ) er ille fordi det tilfører kroppen fryktelige mange kalorier, uten å gi noen metthetsfølelse. Sukkeret oppløses, og går nesten "rett i blodet", men sulten består, slik at du forblir sulten, og spiser mer. Spiser du noe grovkornet, så blir karbohydratene der også omdannet til glukose i blodet ("blodsukker" eller "blodglukose") (akkurat som hvis du spiser poteter eller hvitt sukker), men dette foregår mye langsommere, og du er mett fordi magen din jobber med fiberet. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212299 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Hei Lillemus, Det er jo akkurat dette som er så "kaotisk" - å spise mat med "langsomme karbohydrater" har jo i prinsippet intet med lavkarbo å gjøre. Det er jo to HELT forskjellige ting. "Langsomme karbohydrater" er jo helt i tråd med de offisielle kostholdsrådene (hvis man ser bort fra poteter). Med vennlig hilsen Fedon fikk jo så ørene flagret da han kom med sine kostanbefalinger for noen år siden, nå er plutselig "alle" enige med ham. Ikke lett å være i forkant. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Hei Lillemus, Det er jo akkurat dette som er så "kaotisk" - å spise mat med "langsomme karbohydrater" har jo i prinsippet intet med lavkarbo å gjøre. Det er jo to HELT forskjellige ting. "Langsomme karbohydrater" er jo helt i tråd med de offisielle kostholdsrådene (hvis man ser bort fra poteter). Med vennlig hilsen ''(hvis man ser bort fra poteter)'' Litt mer, da. Kokte gulrøtter, mais, kålrot, banan, druer, bearbeidet korn (en del müslier/knekkebrød)... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212301 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Fedon fikk jo så ørene flagret da han kom med sine kostanbefalinger for noen år siden, nå er plutselig "alle" enige med ham. Ikke lett å være i forkant. ) Joda, det er ikke lett å være profet (eller potet! ;-) ), men hva har det med lavkarbo å gjøre? Jeg forstår jo at fett senker glykemisk indeks for et måltid, men det blir jo fremdeles ikke lavkarbo av å spise mat med lav glykemisk indeks...? Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212302 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Joda, det er ikke lett å være profet (eller potet! ;-) ), men hva har det med lavkarbo å gjøre? Jeg forstår jo at fett senker glykemisk indeks for et måltid, men det blir jo fremdeles ikke lavkarbo av å spise mat med lav glykemisk indeks...? Med vennlig hilsen Jo, et Fedon-kosthold kan godt være likt et lavkarbokosthold, lavkarbo er ikke bare et kosthold med mindre enn 15 g/kh/dag, grensa går ved max. 150 g. pr. dag og Fedon kommer fint under det. ) Så jo - Fedon har en plass blant lavkarbo-folket. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Jo, et Fedon-kosthold kan godt være likt et lavkarbokosthold, lavkarbo er ikke bare et kosthold med mindre enn 15 g/kh/dag, grensa går ved max. 150 g. pr. dag og Fedon kommer fint under det. ) Så jo - Fedon har en plass blant lavkarbo-folket. Hei, Ja, jeg vet at Fedon (og andre dietten) KAN ha mindre enn 150g/døgn, men det er jo ikke slik at "Fedon dietten" nødvendigvis har det? Fokus der er jo på hvilken TYPE av karbohydrater man spiser, og ikke MENGDEN, slik jeg forstår det? Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkarbo Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Hei Lillemus, Det er jo akkurat dette som er så "kaotisk" - å spise mat med "langsomme karbohydrater" har jo i prinsippet intet med lavkarbo å gjøre. Det er jo to HELT forskjellige ting. "Langsomme karbohydrater" er jo helt i tråd med de offisielle kostholdsrådene (hvis man ser bort fra poteter). Med vennlig hilsen LCHF er jo mat med lav glykemisk indeks. ''Andreas Eenfeldt: GI och LCHF liknar varandra, men LCHF är en tuffare variant. Vid GI minskar man främst på de värsta kolhydraterna, som socker och vitt mjöl. Vid LCHF minskar man rejält på alla kolhydrater. Vid GI äter man mer långsammare kolhydrater som fullkornsprodukter. Vid LCHF äter man sig istället mätt på i första hand kött, fisk, ägg, smör och grönsaker. Fördelen med GI är att det är mer tillåtande om man gillar bröd och pasta, samt att man slipper omställningsbesvär som trötthet och huvudvärk första dagarna. Fördelen med LCHF är att det ger effektivare viktnedgång, ännu stabilare blodsocker och minskat sötsug.'' http://www.expressen.se/halsa/1.2115452/vad-ar-skillnaden-mellan-gi-och-lchf 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212328 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 LCHF er jo mat med lav glykemisk indeks. ''Andreas Eenfeldt: GI och LCHF liknar varandra, men LCHF är en tuffare variant. Vid GI minskar man främst på de värsta kolhydraterna, som socker och vitt mjöl. Vid LCHF minskar man rejält på alla kolhydrater. Vid GI äter man mer långsammare kolhydrater som fullkornsprodukter. Vid LCHF äter man sig istället mätt på i första hand kött, fisk, ägg, smör och grönsaker. Fördelen med GI är att det är mer tillåtande om man gillar bröd och pasta, samt att man slipper omställningsbesvär som trötthet och huvudvärk första dagarna. Fördelen med LCHF är att det ger effektivare viktnedgång, ännu stabilare blodsocker och minskat sötsug.'' http://www.expressen.se/halsa/1.2115452/vad-ar-skillnaden-mellan-gi-och-lchf Jo, men det er jo helt feil å se på dette som grader av lavkarbo. Å spise mat med lav GI er da slettes ikke lavkarbo i det hele tatt. Man får i seg like mye karbohydrater (mer eller mindre), men de fordøyes langsommere. Det handler om TYPEN, og ikke om MENGDEN. Lavkarbo, derimot, er noe helt annet. Der handler det hovedskelig om MENGDEN, og (i ekstremvariantene) om å få kroppen inn i ketose. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 ''Men hvorfor funker det fettrike kostholdet til Fedon Lindberg da?'' Har Fedon begynt med fettrikt kosthold? Er det ikke han som godkjenner bacon, rømme, smør etc da? Eller er det jeg som er forvirra?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212373 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Er det ikke han som godkjenner bacon, rømme, smør etc da? Eller er det jeg som er forvirra?? ''Er det ikke han som godkjenner bacon, rømme, smør etc da?'' Til en viss grad, men ikke sånn som visse andre, Atkins, f.eks. tror jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212379 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Er det ikke han som godkjenner bacon, rømme, smør etc da? Eller er det jeg som er forvirra?? Du er litt småforvirra ;-) Men han anbefaler visst mere mettet fett enn han gjorde tidligere sier noen andre i denne tråden. Du tenker på de som vel kaller opplegget sitt LCHF, tror jeg. Kostholdsdebattene er forøvrig uhyre egnet til å bli forvirret av. Mange ulike interesser ser ut til å være involvert. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Fedon-kost er ikke spesielt fettrikt, han er mer for mat med sene karbohydrater. ) I de siste par årene har han riktignok blitt mer fettvennlig da. Ok, blir helt forvirra av dette her, jeg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212394 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Et lite tillegg: Sukker (altså, hvitt sukker) (nå blir jeg snart anklaget for rasisme her! ;-) ) er ille fordi det tilfører kroppen fryktelige mange kalorier, uten å gi noen metthetsfølelse. Sukkeret oppløses, og går nesten "rett i blodet", men sulten består, slik at du forblir sulten, og spiser mer. Spiser du noe grovkornet, så blir karbohydratene der også omdannet til glukose i blodet ("blodsukker" eller "blodglukose") (akkurat som hvis du spiser poteter eller hvitt sukker), men dette foregår mye langsommere, og du er mett fordi magen din jobber med fiberet. Med vennlig hilsen Ok! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212396 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 ''Er det ikke han som godkjenner bacon, rømme, smør etc da?'' Til en viss grad, men ikke sånn som visse andre, Atkins, f.eks. tror jeg. Jeg tror jeg blander med Atkinsdietten! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212398 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Du er litt småforvirra ;-) Men han anbefaler visst mere mettet fett enn han gjorde tidligere sier noen andre i denne tråden. Du tenker på de som vel kaller opplegget sitt LCHF, tror jeg. Kostholdsdebattene er forøvrig uhyre egnet til å bli forvirret av. Mange ulike interesser ser ut til å være involvert. Det er nok Atkins jeg snakker om Forvirringen er total, ja Jeg er så enkel at jeg sørger for å spise mye sunn mat - og det funker godt nok for meg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212399 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Ok, blir helt forvirra av dette her, jeg You are not the only one! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Jeg er enig med deg når det gjelder Hexeberg. For henne er det bare en løsning. Jeg synes Fedon Lindberg virker mer balansert. Men også kostdoktorn.se. Jeg synes det er litt hysteri å mase om at det er ingen forskning på lavkarbo. Den forskningen som har vært og som fortalte oss at det var farlig å spise fett, har ikke ført frem til gode helseresultater. Jeg synes det virker fornuftig at lavkarbo er mer det vi er genetisk laget for å spise. Lettprodukter som anbefales fra mange når det gjelder slanking, er heller ikke gamle. Fantes knapt når vi vokste opp. ''Den forskningen som har vært og som fortalte oss at det var farlig å spise fett, har ikke ført frem til gode helseresultater.'' Det har ført til den lengste levealderen noensinne. '' Jeg synes det virker fornuftig at lavkarbo er mer det vi er genetisk laget for å spise. '' Hvor har du det fra? Vi er "genetisk laget" til å spise karbohydrater, fett og proteiner. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212408 Del på andre sider Flere delingsvalg…
black wealch Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 Hvis noen må velge mellom to ting og velger is istedenfor potet så er det vel greit. Jeg forstår ikke helt poenget her. Det er derfor de blir fete, fordi de spiser is/dessert/kake for ofte. Ikke fordi de har spist potet/ris/gulrot til middagen... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 14. august 2011 Del Skrevet 14. august 2011 You are not the only one! :-) Med vennlig hilsen ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/368439-lavkarbo-folket/page/8/#findComment-3212426 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.