Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''De hjemmelagde er i alle fall mye sunnere! ) Og myyyye bedre på smak!'' Enig!! Og når du begynner å nevne kjøttkaker av hjort og elg og alskens: mmmmm... da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! ''da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! :)'' Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak. *småsulten* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047080 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Hva i all verden lager dere når dere lager mat fra bunnen av til hverdags dere da? Kan ikke se at det blir mer enn et par visper og et par kjeler ekstra her?'' Min dille for tiden er strimlet svinekjøtt eller en kyllingfilet skåret i biter - stekes i en liten stekepanne i smør med krydder. Har så i en god neve frosne ferdig kokte bønner eller linser og en dæsj saus av soltørkede tomater og litt chilipasta. Lar det stå litt av varmen før jeg rører inn 1-2 ss seterrømme. Tar en halv pakke frosne grønnsaker som varmes i en dyp tallerken i microen. Oppvask: stekepanna (som har slipp-belegg og blir ren på et blunk), den dype tallerkenen som heller ikke er spesielt vanskelig å vaske etter å ha inneholdt vann og grønnsaker + 2-3 røreredskaper. ) Og vanvittig mye bedre (og sunnere!) enn noe man kjøper ferdig! Nam, høres godt ut. Klipp og lim og skal prøves til uka! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047082 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Bak sjøl - det holder seg godt og ferskt i kjøleskapet i mange dager.'' Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? *sjokkert* Jeg oppbevarer brødet til ungene i pose på benken, min kjære i pose i kjøleskapet. Selv spiser jeg ikke brød. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047085 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Er blandaball det samme som de gråbleke klumpene jeg fikk servert av min vestlendingsmor da jeg var barn? Bare at de hos oss het raspeballer ... ''Er blandaball det samme som de gråbleke klumpene jeg fikk servert av min vestlendingsmor da jeg var barn? Bare at de hos oss het raspeballer ...'' Kjært barn har mange navn :-) Min mor fra Haugesund serverer av og til *komle* med salt kjøtt, vossakorv, bacon, gulrot, kålrot og potet - en kulinarisk opplevelse! Ball, blandaball, raspeball, kompe, komle osv er vel omtent det samme, men tilbehøret varierer. Ser bort fra fiskeball, da, men liker det også jeg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Men her "jukser" du jo en litt (sånn i forhold til hvor lite oppvask & rot/søppel): frosne grønnsaker, ferdig tomatsaus og chilipasta... Og enten er kjøttet ferdig strimlet - eller så har du glemt kniv og fjel når du ramser opp oppvasken ;-) Jeg strimler kyllingen selv for ferdigstrimlet kylling er ekkelt. Fjel og kniv vaskes mens kyllingen putrer. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg hatet de deigklumpene, mens brødrene mine fortsatt synes det smaker fantastisk. Kanskje derfor den ene broren min gjorde vestlending av seg, så han kunne få lettere tilgang til alle de ekle matrettene han anser som kulinariske nytelser (f.eks. smalahaue)... De er gode med sukker på, og tilbehør: bacon og rotgrønnsaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047089 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! :)'' Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak. *småsulten* ''Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak.'' Åjo! Det er jo det som virkelig setter prikken over i'en! Mye smak og saftige kjøttkaker blir det da! ) Tror faktisk vi brukte 3 kg kjøtt og 1 kg flesk. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047090 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 De er gode med sukker på, og tilbehør: bacon og rotgrønnsaker. Bytt ut sukker meg sirup, så er jeg enig med deg:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047091 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 De er gode med sukker på, og tilbehør: bacon og rotgrønnsaker. Hvor mange ganger må jeg si at til ball / klubb / raspeball / komle er det eneste riktige tilbehøret flesk/bacon, sirup og duppe. Nemlig. ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047092 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Vi lager også mest slik mat du snakker om, så du behøver ikke å misjonere for meg :-) Men jeg synes da at det genererer en del mer oppvask og rot enn hvis man bare varmer noe fra en boks/pose/pakke... Misforstod vel innlegget jeg ditt jeg da, for om du lager mat på den måten vet du jo at det ikke er mer tidkrevende. Men ja, litt mer mer oppvask blir det. Rot handler vel mest om vaner, ingen forskjell hos meg der. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Nam, høres godt ut. Klipp og lim og skal prøves til uka! Jeg elsker det og har det gjerne både til lunsj og middag! Til lunsj har jeg salat til da, ikke grønnsaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047094 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Misforstod vel innlegget jeg ditt jeg da, for om du lager mat på den måten vet du jo at det ikke er mer tidkrevende. Men ja, litt mer mer oppvask blir det. Rot handler vel mest om vaner, ingen forskjell hos meg der. ''Misforstod vel innlegget jeg ditt jeg da, for om du lager mat på den måten vet du jo at det ikke er mer tidkrevende.'' Apropos tidkrevende - i går ville min kjære ha grandis (urk) og jeg skulle lage meg den retten jeg nevnte isted, men ferdig strimlet svin. Min rett var ferdig lenge før pizzaen var ferdig stekt, det tar jo fort et kvarter før ovnen er varm nok! I tillegg var det jeg som delte grandisen i to og mekket på ekstra fyll også. Så middag fra bunnen av er ikke nødvendigvis så tidkrevende akkurat. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047095 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg kunne selvfølgelig ha brukt andre eksempler enn gryterett. Det var bare det som falt meg først inn, siden det var det jeg laget til middag i går. Jeg laget taco i går og det er vel like mye mat fra grunnen av det også, hvis man ser bort fra skjellene og tacolefsene? I dag laget mannen min pizza med tacolefser til bunn og masse sunt oppå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047096 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! :)'' Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak. *småsulten* Litt spekk må det til, men jeg er også mest glad i bare passe fete kjøttkaker - men med skikkelig kjøttsmak *Døyver sulten med et glass vin til kamp og doling nå* ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047097 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Hvor mange ganger må jeg si at til ball / klubb / raspeball / komle er det eneste riktige tilbehøret flesk/bacon, sirup og duppe. Nemlig. ;o) Hvis saltkjøttet skal droppes er baconbiter og sirup best ja. Enig der:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047098 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg elsker det og har det gjerne både til lunsj og middag! Til lunsj har jeg salat til da, ikke grønnsaker. Jeg bruker også å ta med restene til lunsj. Det er myyye bedre enn skive. Ikke fullt så flink til å ta med salat i tillegg jeg da, så faktisk spiser jeg ofte to middager og ingen lunsj 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047100 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! :)'' Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak. *småsulten* Prøvd å lage leverpostei selv da? NAM! Og der må det også litt spekk til, men ikke så mye som oppskrifter ofte sier. Men nå er vi over på ting som både tar tid og som virkelig gir oppvask og rot! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047101 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg oppbevarer brødet til ungene i pose på benken, min kjære i pose i kjøleskapet. Selv spiser jeg ikke brød. ) Fra Helsenett: ''Hvordan skal jeg oppbevare brød på en god måte? Brød er en ferskvare med begrenset holdbarhet. Du bør hindre at brødet blir utsatt for uttørking og mugning. Uttørking skjer raskt i tørr luft, og derfor bør brød oppbevares i tett emballasje. Brød tørker lett ved temperaturer mellom fire og sju grader, og kjøleskapet er derfor en dårlig lagringsplass.'' 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047102 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Misforstod vel innlegget jeg ditt jeg da, for om du lager mat på den måten vet du jo at det ikke er mer tidkrevende.'' Apropos tidkrevende - i går ville min kjære ha grandis (urk) og jeg skulle lage meg den retten jeg nevnte isted, men ferdig strimlet svin. Min rett var ferdig lenge før pizzaen var ferdig stekt, det tar jo fort et kvarter før ovnen er varm nok! I tillegg var det jeg som delte grandisen i to og mekket på ekstra fyll også. Så middag fra bunnen av er ikke nødvendigvis så tidkrevende akkurat. Ikke sant. Her i huset har vi faktisk testet det samme med pizzafyll og bunn, og siden jeg nevner det her skjønner du hvem som vant ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Gode kjøttkaker er godt - men da må det ikke blandes mye fett i, etter min smak.'' Åjo! Det er jo det som virkelig setter prikken over i'en! Mye smak og saftige kjøttkaker blir det da! ) Tror faktisk vi brukte 3 kg kjøtt og 1 kg flesk. ) Aner ikke noe om blandingsforhold, men er generelt ikke glad i animalsk fett. Kunne aldri falle meg inn å spise f.eks. svoren på koteletten *urk*. Kanskje en grunn til at jeg ikke er så glad i mye tradisjonsmat. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/8/#findComment-3047104 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.