Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Status: jeg har nå desember-pause fra å telle kalorier. Har gjort det hver eneste dag siden mai, og nå fikk jeg plutselig nok! Vektnedgangen stoppet opp i oktober-november, og så har jeg vel gått opp en kilo, så jeg ligger og vaker på +/- 76 kilo for tiden.

Skal absolutt ikke skeie helt ut i jula, men orker ikke den evindelige tellingen nå for hver minste lille pepperkake eller salatblad.

Starter nok opp igjen i januar, tenker jeg 😄 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
påskelilje skrev (1 time siden):

Status: jeg har nå desember-pause fra å telle kalorier. Har gjort det hver eneste dag siden mai, og nå fikk jeg plutselig nok! Vektnedgangen stoppet opp i oktober-november, og så har jeg vel gått opp en kilo, så jeg ligger og vaker på +/- 76 kilo for tiden.

Skal absolutt ikke skeie helt ut i jula, men orker ikke den evindelige tellingen nå for hver minste lille pepperkake eller salatblad.

Starter nok opp igjen i januar, tenker jeg 😄 

Jeg gidder heller ikke styre med vektnedgang nå, prøver heller å passe på at vekta ikke går opp i desember og så får jeg heller ta tak igjen i januar. :) 

Nicklusheletida
Skrevet

Jeg hadde som mål denne høsten at jeg skulle gi blaffen i min gamle idealvekt på 54 kg og prøve holde meg på 56-tallet. Det er lettere og mer realistisk i den alderen jeg er i nå. Det har jeg klart . Vekta i dag viste 56,7. Noen dager fyker den over 57, men da tar jeg noen små grep, slik at jeg klarer å gå ned igjen. 

I fjor slo jeg alle gamle rekorder når det gjaldt vintervekt og var over 60 kg 1.nyttårsdag. Dette vil jeg unngå i år. Det er så slitsomt og bruke hele neste halvår til å presse meg ned igjen. Så mitt mål er å forsøke å holde meg stabil. Jeg kan kose meg litt i jula, men jeg kan ikke ta helt av 😀

  • 1 måned senere...
Skrevet

Jeg har ikke startet opp igjen med kaloritelling, men etter en økning av vekta i jula, så  er jeg igjen tilbake på rett spor, og var i dag nede på 74,7 kilo igjen 🙂 Jeg har vel egentlig ikke slanket meg, men jeg gjør noe fysisk aktivitet nesten hver dag, og tror det øker forbrenningen. Så hvis jeg klarer å holde denne vekta noen uker, og ikke gå opp igjen, er planen å knipe inn 2-3 kilo utover vinteren. Det hadde vært deilig!

Hørte på en podcast, tror jeg, at det er lurt å bestemme seg dag for dag, at I DAG skal jeg ikke spise godteri/is/whatever, det kan jeg vente med til i morgen. Og tilsvarende: I DAG skal jeg trene, så ser jeg i morgen hva jeg gjør. Og at det er klokt å gjøre mer av de positive tingene, som å trene mer, gå litt lenger turer, spise mer grønnsaker +++ i stedet for å fokusere på det en skal gjøre mindre av. Sånn som det er nå, gleder jeg meg sånn til neste gang jeg skal trene (som blir i dag) - enten tur med mannen eller svømming 🙂 Og så vil jeg trene styrke lørdag eller søndag.

  • 3 uker senere...
Skrevet

Jeg har gått litt opp ift forrige status her, men har holdt meg ganske så jevnt de siste ukene på ca 75,4. Er veldig fysisk aktiv (til å være meg 😄 ), så jeg har trolig litt mer appetitt da, og går dermed ikke ned. Ser på kroppen at den er strammere og mindre dvask, og det er viktigere enn akkurat kiloene. Burde sikkert ha målt livvidden, men det har jeg ikke gjort.

Trives veldig godt nå med en aktiv hverdag, der jeg veksler mellom styrketrening, svømming, tur i skogen og yoga. Burde sikkert lagt inn en løpeøkt også for å forbrenne litt mer og øke kondisen. 

Kostholdet er ganske bra, men med hjemmekontor er det litt fort å snoke i skapene. Som regel har vi ikke godteri og snacks liggende, men noe spisende er det jo 😄 Noe jeg har fått dilla på er dadler med lakris! Det er helt nydelig, og jeg vil heller ha det enn sjokolade 🙂 Det er jo en del kalorier i det, men dadler er vel sunnere enn både sjokolade, chips, gelegodteri og vanlig lakris....? I går kveld var jeg på et styremøte, og der ble det skikkelig sprekk - jeg spiste masser av både sunne ting og usunne ting mens vi pratet rundt bordet.....! Jajaja.....

Det jeg har spist i dag er en liten skål med kornblanding med lettmelk + et halvt eple + kaffe. Skal ha litt middagsrester fra i går til lunsj. Så må jeg nok ha et lite måltid før jeg skal trene i ettermiddag. En banan eller yoghurt eller noe. Og så middag i kveld m/ litt øl eller vin.

De er seige de derre kiloene som jeg gjerne skulle hatt bort. Hadde vært så deilig å nådd målet om 70 kilo - men da må jeg nok forsake vin og øl, og det vil jeg ikke 😮 😄 😮 !

Skrevet
påskelilje skrev (44 minutter siden):

De er seige de derre kiloene som jeg gjerne skulle hatt bort. Hadde vært så deilig å nådd målet om 70 kilo - men da må jeg nok forsake vin og øl, og det vil jeg ikke 😮 😄 😮 !

De dadlene dine inneholder godt over 300 kcal pr. 100 g...

Om du vil ned i vekt så bytt ut kornblanding, lettmelk og eple med 2 egg og en gulrot. Og dropp banan eller søt yoghurt, spis heller gresk yoghurt med bær eller et grovt knekkebrød (Wasa husman, Brisk eller Coop frøknekke) med makrell i tomat. Rett og slett - bytt ut en god del av de raske karbohydratene du spiser med proteiner og fett.

Skrevet
Lillemus skrev (Akkurat nå):

De dadlene dine inneholder godt over 300 kcal pr. 100 g...

Om du vil ned i vekt så bytt ut kornblanding, lettmelk og eple med 2 egg og en gulrot. Og dropp banan eller søt yoghurt, spis heller gresk yoghurt med bær eller et grovt knekkebrød (Wasa husman, Brisk eller Coop frøknekke) med makrell i tomat. Rett og slett - bytt ut en god del av de raske karbohydratene du spiser med proteiner og fett.

Jeg vet hvor mange kalorier det er i dem. Og det er færre enn sjokolade eller lakris 🙂 Og jeg vil tro at det er mer kroppen trenger i dadler enn i sjokolade? Men nå er ikke sjokolade det jeg helst spiser av godteri da - jeg foretrekker lakris. Så en kan heller sammenlikne det med lakris.

Joda - egg er godt og sunt, men jeg strever med å komme på å spise det til frokost i hverdagen 😄 Det er liksom søndagsfrokost det - eller evt lunsj.

Nå har jeg funnet frem en skål med suppe fra i går. Prøvde en ny oppskrift og det ble knallgodt. Utgangspunkt kokte potetrester, så løk, hvitløk, litt crusha tomater, bønner/kikerter (vi liker best bønner), kokosmelk, diverse indisk krydder. nam! Det var en slags gryterett i går, men nå tok jeg litt mer vann i, så det ble suppe 🙂

Skrevet
påskelilje skrev (17 minutter siden):

Joda - egg er godt og sunt, men jeg strever med å komme på å spise det til frokost i hverdagen 😄 Det er liksom søndagsfrokost det - eller evt lunsj.

Ta heller to grove knekkebrød med makrell i tomat - mye sunnere og holder deg mett lengre! ;) 

Suppa hørtes god ut!!! Nam! Jeg er også mer glad i bønner enn i kikerter, det hender jeg slenger en boks hvite bønner eller kidneybønner oppi når jeg lager gryte, blir litt mer "matent" da.

Skrevet
laban skrev (5 minutter siden):

Jeg klarer ikke den typen makrellpålegg så jeg tenkte ikke på det, men for den som liker det er det helt klart et godt alternativ! :) Takk!

Skrevet
Lillemus skrev (1 minutt siden):

Jeg klarer ikke den typen makrellpålegg så jeg tenkte ikke på det, men for den som liker det er det helt klart et godt alternativ! :) Takk!

Jeg var faktisk med på å teste produktene som førte til disse: https://mills.no/mills/produkter/mills-laksepalegg/

De er nok først og fremst rettet mot de som vil ha fiskepålegg der det ikke er så tydelig at det er fisk man spiser. Men også jeg som liker fisk og tåler at det både ser ut som, lukter og smaker fisk, synes de er ganske gode.  

Skrevet
laban skrev (1 minutt siden):

Jeg var faktisk med på å teste produktene som førte til disse: https://mills.no/mills/produkter/mills-laksepalegg/

De er nok først og fremst rettet mot de som vil ha fiskepålegg der det ikke er så tydelig at det er fisk man spiser. Men også jeg som liker fisk og tåler at det både ser ut som, lukter og smaker fisk, synes de er ganske gode.  

Har ikke tatt sjansen på å teste de der, da det eneste jeg spiser av kald fisk er makrell i tomat. Så det er ikke sånn at de lukter kraftig av eller smaker voldsomt fisk altså? Kanskje jeg skal gi det et forsøk allikevel...

Skrevet
Ekstra skrev (1 minutt siden):

Makrell er jo ikke godt i seg selv, så trenger den skarpe tomatsausen for å kamuflere smaken #digresjon

Ja, det store flertall mener tydeligvis det, siden den klassiske varianten er så populær. Jeg liker makrell bedre enn tomatsaus 😉

Skrevet (endret)
Lillemus skrev (9 minutter siden):

Så det er ikke sånn at de lukter kraftig av eller smaker voldsomt fisk altså?

Jeg har bare prøvd ett av de ferdige produktene og husker ikke hvilken variant det var. Jeg er nokså sikker på at de ikke lukter sterkt. Men de smaker nok mer fisk enn makrell i tomat - og man må spise noen skiver av de smørbare for at det skal bli noe særlig fisk av det.

https://www.vektklubb.no/artikkel/vektklubb/Kyj5PE/matspaneren-tester-nytt-laksepalegg-fra-mills

https://www.ungkarskokken.com/test-mills-laksepalegg-varmrokt-laks-med-varlok-og-sitron/

Endret av laban
Skrevet
Ekstra skrev (1 time siden):

Makrell er jo ikke godt i seg selv, så trenger den skarpe tomatsausen for å kamuflere smaken #digresjon

Neineinei - stekt makrell med persille, nypoteter, rømme og isbergsalat er jo sommermiddagen over alle sommermiddager ❤️ 

Skrevet
Lillemus skrev (1 time siden):

Har ikke tatt sjansen på å teste de der, da det eneste jeg spiser av kald fisk er makrell i tomat. Så det er ikke sånn at de lukter kraftig av eller smaker voldsomt fisk altså? Kanskje jeg skal gi det et forsøk allikevel...

Begge de to typene Mills fiskepålegg er ganske midle i smaken. Den ene er det mer pepper i - den liker jeg best. Den andre smaker mer sitron. Nydelig begge deler! Vi har spist uhorvelige mengder av de glassene det siste året 😄

Skrevet
påskelilje skrev (1 minutt siden):

Begge de to typene Mills fiskepålegg er ganske midle i smaken. Den ene er det mer pepper i - den liker jeg best. Den andre smaker mer sitron. Nydelig begge deler! Vi har spist uhorvelige mengder av de glassene det siste året 😄

Hvor i butikken står disse da? Sammen med kaviar og sånt? Eller med pålegget?

Skrevet
Lillemus skrev (Akkurat nå):

Hvor i butikken står disse da? Sammen med kaviar og sånt? Eller med pålegget?

Hm... de står sammen med fisketing tror jeg - røkelaks, sushilaks, kaviar, sursild og sånn 🙂 COOP her vi bor har bare den med sitron, jeg må på Meny for å få den med pepper.

Skrevet
Lillemus skrev (1 time siden):

Har ikke tatt sjansen på å teste de der, da det eneste jeg spiser av kald fisk er makrell i tomat.

Hvis du ikke liker røkelaks, tror jeg du skal styre unna den med sitron. Så vidt jeg husker, har den ganske framtredende smak av røkelaks. Men @påskelilje vet nok dette bedre enn jeg. 

Jeg ville lett etter glassene i nærheten av andre Mills-produkter som majones og kaviar. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...