Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Fordi friske tomater ikke smaker noe. Du må ikke kjøpe de oransje plasttomatene fra Rimi, vet du 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047048 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ruskesnusk Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Prøv sherrytomater. Jeg trenger ikke sherrytomater. Boksetomater fungerer helt utmerket. Sherrytomatene bruker jeg som snacks. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047049 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Men blir man slankere av hjemmelagede kjøttkaker enn av ferdigkjøpte?'' De hjemmelagde er i alle fall mye sunnere! ) Og myyyye bedre på smak! Av de ferdiglagde jeg har smakt er det Coop sine som er best, dvs. at de er spisbare, ellers er det ikke mat omtrent. Usj. Men min elskedes vilt-kjøttkaker... *sikle* Kvernet hjortekjøtt, kvernet svinespekk, potetmel, melk/vann, løk og krydder... Mmmm... ''De hjemmelagde er i alle fall mye sunnere! ) Og myyyye bedre på smak!'' Det kommer an på kokken:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047051 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Neinei. Men da er ikke hjemmelagede kjøttkaker heller mat fra bunnen da? :-P Joda Men med begrepet "fra bunnen av" ser jeg for meg litt mer styr...koking av kraft osv ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047053 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg lager også sånn mat. Vet ikke helt hva jeg tenker på som mat fra bunnen av jeg. Sildball og blandaball kanskje. Er blandaball det samme som de gråbleke klumpene jeg fikk servert av min vestlendingsmor da jeg var barn? Bare at de hos oss het raspeballer ... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047054 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Hva i all verden lager dere når dere lager mat fra bunnen av til hverdags dere da? Kan ikke se at det blir mer enn et par visper og et par kjeler ekstra her? Typisk hverdagsmat fra bunnen av her i huset er torsk- eller laksefilet som dampes eller stekes i panne/ ildfastform, alt ettersom. samtidig dampes brokkoli/ gullerøtter/ poteter i en kjele, og helt på tampen varmes varmes feks frosne erter eller spinat som moses med stavmikser sammen med litt soyarømme, sitron, olje, salt & pepper. Vips; 20 min senere er det klart for middag. Ikke rare oppvasken av det der? Og for å ta kyllinvarianten; kylling marineres i en skål, stekes i form sammen med opphakket løk, paprika, brokkoli, aubergin eller annet jeg har i kjøleskapet, en skvett soyafløte over, kanskje litt mozarella på toppen og inn i steikovn med formen. Mens dette stekes, kokes pasta, ris eller poteter, alt etter hva huset har lyst på, og vips: middag etter 20 min med en ildfastform, en skål og en kjele brukt. Skjønner at en fjordlandpakke i mikro er bare én skål, men kan ikke se at det er rare forskjellen egentlig. ''Hva i all verden lager dere når dere lager mat fra bunnen av til hverdags dere da? Kan ikke se at det blir mer enn et par visper og et par kjeler ekstra her?'' Min dille for tiden er strimlet svinekjøtt eller en kyllingfilet skåret i biter - stekes i en liten stekepanne i smør med krydder. Har så i en god neve frosne ferdig kokte bønner eller linser og en dæsj saus av soltørkede tomater og litt chilipasta. Lar det stå litt av varmen før jeg rører inn 1-2 ss seterrømme. Tar en halv pakke frosne grønnsaker som varmes i en dyp tallerken i microen. Oppvask: stekepanna (som har slipp-belegg og blir ren på et blunk), den dype tallerkenen som heller ikke er spesielt vanskelig å vaske etter å ha inneholdt vann og grønnsaker + 2-3 røreredskaper. ) Og vanvittig mye bedre (og sunnere!) enn noe man kjøper ferdig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047055 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ruskesnusk Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jo selvfølgelig, men jeg tror nok de fleste lager sånn mat også i 2010. Jeg kunne selvfølgelig ha brukt andre eksempler enn gryterett. Det var bare det som falt meg først inn, siden det var det jeg laget til middag i går. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047056 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Men blir man slankere av hjemmelagede kjøttkaker enn av ferdigkjøpte?'' Man forbruker vel noen kalorier mens man lager dem :-) ''Man forbruker vel noen kalorier mens man lager dem :-)'' Nåja, de gangene jeg bruker litt tid på å lage mat pleier jeg nyte et glass rødvin til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047057 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Er blandaball det samme som de gråbleke klumpene jeg fikk servert av min vestlendingsmor da jeg var barn? Bare at de hos oss het raspeballer ... Ja, jeg mener det er det samme om jeg ikke husker feil. Serveres gjerne til saltkjøtt:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Helst burde man vel kjøpe en hel eller halv skrott, dele opp kjøttet og utbene og kvere osv selv :-) ''Helst burde man vel kjøpe en hel eller halv skrott, dele opp kjøttet og utbene og kvere osv selv :-) '' Ser du er inne i mimremodus om dagen. Var det ikke i går du tok for deg telefonsentraler, og i deg minner du oss om kjøp av halve griser...*s* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Ja, jeg mener det er det samme om jeg ikke husker feil. Serveres gjerne til saltkjøtt:-) Og kålarabi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047062 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Disse brødene holder seg imponerende lenge.'' Og hva tror du de putter i deigen for å få brødene til å holde seg "imponerende lenge"? Ting man helst ikke vil vite så mye om tror jeg. Bak sjøl - det holder seg godt og ferskt i kjøleskapet i mange dager. ) Skjær det i skiver og ta opp bare de du trenger om gangen, tiner kjapt i mico eller brødrister. ''Bak sjøl - det holder seg godt og ferskt i kjøleskapet i mange dager.'' Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? *sjokkert* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047067 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Ja, jeg mener det er det samme om jeg ikke husker feil. Serveres gjerne til saltkjøtt:-) Jeg hatet de deigklumpene, mens brødrene mine fortsatt synes det smaker fantastisk. Kanskje derfor den ene broren min gjorde vestlending av seg, så han kunne få lettere tilgang til alle de ekle matrettene han anser som kulinariske nytelser (f.eks. smalahaue)... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Bak sjøl - det holder seg godt og ferskt i kjøleskapet i mange dager.'' Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? *sjokkert* ''Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? '' Det perfekte oppbevaringssted er stekovnen! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047069 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Hva i all verden lager dere når dere lager mat fra bunnen av til hverdags dere da? Kan ikke se at det blir mer enn et par visper og et par kjeler ekstra her?'' Min dille for tiden er strimlet svinekjøtt eller en kyllingfilet skåret i biter - stekes i en liten stekepanne i smør med krydder. Har så i en god neve frosne ferdig kokte bønner eller linser og en dæsj saus av soltørkede tomater og litt chilipasta. Lar det stå litt av varmen før jeg rører inn 1-2 ss seterrømme. Tar en halv pakke frosne grønnsaker som varmes i en dyp tallerken i microen. Oppvask: stekepanna (som har slipp-belegg og blir ren på et blunk), den dype tallerkenen som heller ikke er spesielt vanskelig å vaske etter å ha inneholdt vann og grønnsaker + 2-3 røreredskaper. ) Og vanvittig mye bedre (og sunnere!) enn noe man kjøper ferdig! Men her "jukser" du jo en litt (sånn i forhold til hvor lite oppvask & rot/søppel): frosne grønnsaker, ferdig tomatsaus og chilipasta... Og enten er kjøttet ferdig strimlet - eller så har du glemt kniv og fjel når du ramser opp oppvasken ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047070 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? '' Det perfekte oppbevaringssted er stekovnen! Ja, romtemperatur, i hvertfall 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047072 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Men blir man slankere av hjemmelagede kjøttkaker enn av ferdigkjøpte? Nei det er nok ikke rare forskjellen, man unngår nok bare masse tilsetningsstoffer jeg ikke har tro på. Jeg lager dem selv fordi vi ikke tåler egg og melk her i huset, så jeg bruker erstatningsprodukter. Derimot tror jeg man blir slankere av å spise rene kjøtt- og fiskeprodukter, og ikke så farseprodukter som kjøttkaker, fiskekaker, fiskeboller fiskepudding, familiefarse etc. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047073 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Men blir man slankere av hjemmelagede kjøttkaker enn av ferdigkjøpte?'' De hjemmelagde er i alle fall mye sunnere! ) Og myyyye bedre på smak! Av de ferdiglagde jeg har smakt er det Coop sine som er best, dvs. at de er spisbare, ellers er det ikke mat omtrent. Usj. Men min elskedes vilt-kjøttkaker... *sikle* Kvernet hjortekjøtt, kvernet svinespekk, potetmel, melk/vann, løk og krydder... Mmmm... ''De hjemmelagde er i alle fall mye sunnere! ) Og myyyye bedre på smak!'' Enig!! Og når du begynner å nevne kjøttkaker av hjort og elg og alskens: mmmmm... da er jo kjøttkaker delikatesse bedre enn noe! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hjemmebakt Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 ''Bak sjøl - det holder seg godt og ferskt i kjøleskapet i mange dager.'' Brød skal da ikke oppbevares i kjøleskapet!? *sjokkert* Enkelte hjemmebakte brød skal oppbevares i kjøleskap. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047076 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 21. oktober 2010 Del Skrevet 21. oktober 2010 Jeg hatet de deigklumpene, mens brødrene mine fortsatt synes det smaker fantastisk. Kanskje derfor den ene broren min gjorde vestlending av seg, så han kunne få lettere tilgang til alle de ekle matrettene han anser som kulinariske nytelser (f.eks. smalahaue)... Jeg liker det. Det skal være ertersuppe til forett til den retten jeg nevnte. Hjemmelaget selvfølgelig. Min mor lager det fremdeles. En dag hadde de det i kantina på jobben også. Kjempegodt. Det er sånn mat jeg aldri gidder å lage selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/354924-s%C3%A5nn-apropos-feite/page/7/#findComment-3047077 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.